Освітян просять спілкуватися українською у робочий час

У Міністерстві освіти і науки наголошують на необхідності застосування державної мови в робочий час науково-педагогічними, педагогічними та іншими працівниками закладів освіти. Про це інформує портал «Освіта».

«Відповідний лист Міністерстві освіти і науки спрямований на адреси обласних департаментів освіти та керівників освітніх закладів.

У відомстві наголошують, що державна мова має використовуватися в рамках освітнього процесу та під час проведення навчальних занять, окрім занять, які викладаються іноземними мовами або мовами корінних народів і національних меншин.

Також українська має використовуватися у спілкуванні вчителів, викладачів, іншого персоналу закладів освіти як зі здобувачами освіти, так і між собою.

Окрім того, у МОН зазначають, що освітяни мають виховувати у здобувачів освіти повагу до державної мови та державних символів, національних, історичних та культурних цінностей України.

З метою розширення сфери застосування державної мови в галузі освіти Міністерство освіти і науки рекомендує посилити роботу з популяризації української мови та заохочення її застосування в спілкуванні між собою в учнівському, студентському та педагогічному середовищах».

Джерело

Новости Украины