Парки Львова: 10 локацій для весняних прогулянок у місті, — ФОТО

Наразі покращується погода, тому все більше людей шукає місця для відпочинку на природі. При цьому, не обов’язково їхати із міста, адже парки Львова приваблюють своїм затишком та красою. Кореспондентка 032.ua створила добірку місць, де прогулятися та відпочити від місцевої метушні.  

Стрийський парк 

Стрийський парк у Львові є одним із найпопулярніших. Розташований у Галицькому районі. Його облаштували понад 140 років тому. На території є багато локацій, які приваблюють жителів та туристів. Зокрема, озеро з лебедями, оранжерея, центральна алея, фонтани, дитяча залізниця.  

Стрийський парк, Фото: inlviv.in.ua

Парк імені Івана Франка

У центральній частині Львова також можна знайти чудову локацію для прогулянок та відпочинку — парк імені Івана Франка, який є найстарішим у місті. Він розташований перед головним корпусом Франкового університету. 

Парк імені Івана Франка, Фото: uaua.top

Парк культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького

Ще один із центральних парків у місті — парк культури та відпочинку Богдана Хмельницького, який розташований у Галицькому районі. На території розміщений стадіон, атракціони. 

Парк «Знесіння»

Найбільший парк у місті — «Знесіння», його площа становить 312 га. Він розташований у Личаківському районі. У минулому році на території створили стежки здоров’я, де жителі можуть безкоштовно займатися там фізичною активністю та оздоровлюватися. 

Парк «Високий Замок» 

Один із популярних парків, де можна зустріти безліч гостей місті — «Високий Замок», адже він вміщає Замкову гору, яка одна із найпопулярніших точок огляду панорами Львова. 

Парк «Горіховий гай»

У Франківському районі можна прогулятися у парку «Горіховий Гай», який є одним із улюблених для місцевих жителів. На території також є стадіон, два ставки. У минулому році там облаштовували прогулянкову доріжку. 

Парк «Горіховий гай», Фото: uk.wikipedia.org

Парк «Піскові озера»

Парк «Піскові Озера» невеликий, однак приваблює значну кількість людей. Він розташований у Франківському районі. Містить два озера, загальна площа парку становить 5,8 га.

Снопківський парк 

Снопківський парк можна знайти у Галицькому районі Львова. Раніше його називали парком «Дружби». У центральній частині парк збудований стадіон, також на території розташоване озеро. Парк є одним із чудових місць для відпочинку на природі. 

Снопківський парк, Фото: 032.ua

Лісопарк «Погулянка»

У Личаківському районі міста є парк «Погулянка». Північна частина парку межує з Ботанічними садом Львівського університету. Це чудова територія як для піших прогулянок, так і на велосипеді. Одна із родзинок парку — ставочки,навколо яких часто можна побачити дітей. 

Парк «Погулянка», Фото: uk.wikipedia.org

Парк імені 700-річчя Львова

Пропонуємо також ще одну локацію для прогулянок — Парк імені 700-річчя Львова, який розташований у Шевченківському районі. Його заклали понад 60 років тому на торфовищах лівобережної заплави річки Полтви. 

Парк імені 700-річчя Львова, Фото: 032.ua

Нагадаємо, у Львові з’явиться новий парк. Мерія погодила його створення на території На психлікарні. 

Фото на головній: uaua.top

Источник

Новости Украины