Переваги електричних мотоциклів

Багато байкерів все частіше вибирають електробайк замість традиційного бензинового «Харлея». Вражаючі параметри швидкості та потужності двигуна, а також відсутність коробки передач та безшумність все більше привертають увагу професіоналів мотоспорту та любителів поїздок із вітерцем. Практика показує, що цей вид транспорту є ідеальним рішенням для міських умов.

Чому електробайк краще?

Сучасний електричний мотоцикл є абсолютно безпечним для навколишнього середовища. Але й, крім цього, він має багато переваг. Досвідчені байкери виділяють кілька основних причин віддати перевагу саме електромотоциклу:

  • на відміну від звичайних байків електричні розганяються до максимальних швидкостей миттєво та зберігають параметри моменту, що крутить, й потужності на всьому діапазоні оборотів;
  • відсутність вібрації, розпеченої вихлопної труби, необхідності перемикати передачі та зчеплення, шуму від вихлопу роблять пересування на електричному транспорті безпечнішим та комфортнішим;
  • можливість персоналізувати налаштування електробайка через смартфон;
  • електромотоцикл заряджається прямо в гаражі протягом ночі, і вдень немає потреби шукати заправку, втрачати час у черзі;
  • набагато рідше проводяться ремонт та заміна деталей або шин;
  • двигун практично не зношується, немає необхідності в обкатці;
  • не доведеться часто бувати в автосервісі;
  • економічність – незважаючи на високу ціну нового електробайка, є реальна можливість неабияк заощадити на експлуатаційних витратах, паливі та мастильних матеріалах.

Байкерів приваблює відсутність обов’язкової реєстрації цього транспортного засобу. Для його використання не варто отримувати права. Часто місцева влада вводить пільги й всіляко заохочує застосування електричного авто. Завдяки цьому витрати на придбання та утримання електричних мотоциклів суттєво зменшуються.

Основні  мінуси

Як і все у цьому світі, електричний байк має свої недоліки. Деякі байкери вважають його безшумність не лише перевагою, а й водночас мінусом. На дорозі електробайк не чути, і це іноді небезпечно.

Невелика вага такого мотоцикла теж є плюсом та недоліком водночас, оскільки на великій швидкості на трасі його може розгойдувати.

У електротранспорту обмежений пробіг – близько 150 км на одній зарядці. Час заряджання – до десяти годин. Через це електричні машини не придатні для далеких мандрівок. Однак, у міських умовах він просто ідеальний.

Виробники випускають як дорогі швидкісні спортивні моделі, так і бюджетні байки для любителів. Їхні технічні параметри постійно вдосконалюються, завдяки чому електричні мотоцикли стають все популярнішими.

Новости Украины