Перевірку щодо будівництва фортифікацій довкола Чернігова завершили, — Брижинський

За інформацією: Суспільне Чернігів.

Фортифікаційні споруди. Дмитро Брижинський

Перевірку щодо будівництва фортифікаційних споруд довкола Чернігова завершили. Її розпочали на виконання рішення Ради оборони області.

Про це повідомив начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський у своєму Telegram-каналі.

"На виконання рішення Ради оборони області (протокол № 21 від 11 червня 2024 року) завершена перевірка стану, якості, ходу виконання робіт міською радою по відновленню та покращенню фортифікацій довкола міста Чернігів. Перевірка проводилась комісією, до якої були долучені представники військового командування, правоохоронних органів та інженери. Складені акти з відповідними фотоматеріалами та висновками".

Також за словами Дмитра Брижинського, він звернувся до Ради оборони області із клопотанням розглянути результати перевірки на одному із чергових засідань.

Фортифікаційні споруди. Дмитро Брижинський

У пресслужбі Дмитра Брижинського Суспільному повідомили, що детальніше про перевірку будівництва фортифікаційних споруд начальник МВА прокоментує після Ради оборони області.

Замовником робіт щодо будівництва фортифікаційних споруд є управління ЖКГ Чернігівської міськради, сказав Суспільному в.о міського голови Чернігова Олександр Ломако.

Суспільне звернулося за коментарем до начальника управління Ярослава Куца. Він сказав, що прокоментує все з наступного тижня.

Що відомо про будівництво фортифікаційних споруд довкола Чернігова

16 травня депутати Київської міської ради підтримали рішення про виділення 25 мільйонів гривень на будівництво оборонних споруд поблизу Чернігова в рамках програми "Захисник Києва". Також передачу цих коштів погодило Міністерство фінансів України, а згодом Мінфін відкликав дозвіл на перерахування грошей.

"З бюджетом зараз складно, 800 мільйонів ПДФО вилучила держава. Вилучили в місті кошти, а тепер ще й заборонили отримувати допомогу на будівництво укріплень. На жаль, бачимо ще один приклад ставлення центральної влади до чернігівців", — повідомляв в.о. міського голови.

Олександр Ломако дав доручення управлінню фінансів Чернігівської міськради підготувати зміни до бюджету для того, щоб в повному обсязі профінансувати спорудження фортифікацій довкола Чернігова.

Тендер на закупівлю конструкцій та частин для фортифікаційних споруд оголосили у липні 2024 року. На це передбачили понад 20,7 мільйона гривень.

Згідно з тендером мали закупити:

  • вогневу споруду ВС-1-3 – 10 штук;
  • вогневу споруду ВС-1-3 (варіант при високому рівні ґрунтових вод) – вісім штук;
  • уніфіковану фортифікаційну споруду УФС-3 — шість штук;
  • уніфіковану фортифікаційну споруду УФС-3 (варіант при високому рівні ґрунтових вод) — три штуки.

Строк виконання робіт — 20 травня 2025 року.

Також за словами Ломака, протягом 2022 та 2023 років з міського бюджету Чернігова на оборонні споруди витратили 110 мільйонів гривень.

Читати ще

Читати ще У Чернігові оголосили тендер на закупівлю конструкцій для оборонних споруд на понад 20,7 млн грн

Читати ще Мінфін відкликав дозвіл на перерахування Чернігову 25 млн грн на фортифікації, — Ломако

Новости Украины