Перинатальний центр у Чернівцях отримав авто для надання допомоги вагітним

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Авто для надання допомоги вагітним. Суспільне Чернівці

У Чернівцях перинатальний центр отримав авто для надання швидкої допомоги вагітним та породіллям. Також машину використовуватимуть для проведення онкологічних оглядів у районах області.

Про це у коментарі Суспільному сказав медичний директор центру Василь Ринжук.

Автомобіль обладнаний кисневою станцією та має автономне джерело струму. В машині можна підключати апарат штучної вентиляції легень, дефібрилятор та інше обладнання. Також автомобіль оснащений наборами для екстреної допомоги, зокрема для інкубації легень та проведення трахеостоми.

Авто для надання допомоги вагітним у перинатальному центрі Чернівців. Суспільне Чернівці

За словами виконувача обов'язків гендиректора медустанови Владислава Гошовського, автомобіль використовуватимуть виїзні бригади для транспортування пацієнтів, які потребують отримання допомоги у перинатальному центрі.

"Це призведе до зменшення випадків ускладнень, передчасного народження дітей, а також підвищить якість надання медичної допомоги", — розповів Гошовський.

Автомобіль також використовуватимуть для організації профілактичних онкологічних оглядів для жінок у районах області, розповів медичний директор перинатального центру Василь Ринжук.

"На сьогодні у нас показник онкопрофоглядів по Чернівецькій області складає 21%. Тобто із п'яти жінок тільки одна проходить онкопрофогляд, а чотири — ні", — повідомив Ринжук.

Автомобіль перинатальному центру передав Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA).

Авто для надання допомоги вагітним у перинатальному центрі Чернівців. Суспільне Чернівці

Новости Украины