Періоди локдауну зарахують до страхового стажу сумчан

Періоди отримання допомоги з часткового безробіття та інших видів допомоги під час локдаунів будуть зараховані українцям до страхового стажу. Про це повідомила Міністр соціальної політики України Марина ЛАЗЕБНА.

«Для того, щоб люди в майбутньому не відчули вплив карантину, локдауну, низьких доходів, ми прийняли рішення про те, що періоди отримання допомоги з часткового безробіття та інших – всі ці періоди будуть зараховані до страхового стажу. Тому що для майбутніх пенсій важливо, щоб був повний страховий стаж», – сказала Марина Лазебна.

Вона також зазначила, що Міністерство дає право людям за бажанням виключати періоди отримання низьких доходів з розрахунку пенсій для того, щоб це не зменшувало розмір пенсії в майбутньому.

Цьому передувало те, що 30 березня Верховна Рада прийняла за основу і в цілому законопроект, спрямований на фінансову підтримку підприємців і найманих працівників, які вимушено припинили роботу в регіонах «червоної» зони карантину через погіршення ситуації із захворюваністю на COVID-19.

Фізичні особи-підприємці та наймані працівники з 19 квітня зможуть подавати заявки на отримання державної допомоги у розмірі 8 тис.грн у разі знаходження того чи іншого регіону в «червоній» зоні карантину.

За матеріалами https://www.kmu.gov.ua/

Источник

Новости Украины