Перший капремонт за 40 років: у Тернівці осучаснюють дитячу спортшколу

У Тернівці капітально ремонтують дитячо-юнацьку спортивну школу «Темп». Приводять до ладу спортивні зали та ігрові майданчики. Після модернізації ДЮСШ стане яскравою «родзинкою» шахтарського містечка, підкреслив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов.

«За програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» розбудовуємо спортивну інфраструктуру регіону. Будуємо «з нуля» три басейни, модернізуємо два головні стадіони Кривого Рогу. Приводимо до ладу шкільні майданчики. У Тернівці осучаснюємо ДЮСШ «Темп». На відкриття після капремонту чекають майже 400 вихованців», – зазначив Володимир Орлов.

Тернівській ДЮСШ – понад 40 років. Її жодного разу капітально не ремонтували. Тренери та вихованці згадують, раніше протікав дах. Зносилося й покриття у залах та на майданчиках. Нерідко траплялися травми під час тренувань. Зараз заняття проходять у спортзалах місцевих шкіл.

«Чекаємо на відкриття оновленої будівлі закладу. Тоді тренери зможуть «розгорнутися» на повну. Матимемо зали з гарним покриттям та освітленням, комфортні роздягальні», – сказала тренерка Ольга Корсун.

Нині будівля закладу вже із новою покрівлею. Підрядники утеплили цоколь. Зараз термомодернізують фасад.

«У Тернівці багато молоді, і їй потрібно чимось займатися. Спорт – найкраще для дозвілля. Те, що «Темп» потрапив до програми «Велике будівництво», великий позитив для міста. Тут все зроблять за найвищими стандартами», – наголосив народний депутат України Роман Каптєлов.

Кипить робота всередині будівлі. Підрядники замінили комунікації. Виклали перестінки у майбутніх тренерських та роздягальнях. Вже почали штукатурити. Далі – монтуватимуть стелю.

«Після капремонту ДЮСШ стане осередком оздоровлення. Тут мешканці зможуть загартовуватися та ставати сильнішими. Дякуємо ОДА та програмі Президента, що мешканці матимуть сучасні умови для занять спортом», – сказав міський голова Тернівки Віталій Тарелкін.

У ДЮСШ оновлять велику спортивну залу – для волейболу, баскетболу, футболу. І ще одну – для гри в теніс. Облаштують і дві тренажерки.

«Їздили на змагання до інших міст. Там були зали з якісною підлогою. Для волейболістів це дуже важливо, аби не травмувалися коліна. У гарній залі і тренування проходять у більш радісній атмосфері, і відчуваєш прилив енергії», – поділилася юна волейболістка Юлія Манакіна.

На подвір’ї осучаснять майданчики для волейболу та тенісу. Вони будуть із гумовим покриттям. Міні-футбольне поле – зі штучною «травою». Облаштують і зону воркауту.

«Чекаємо на дуже класний та практичний спортзал, зручні майданчики. Вони мотивуватимуть нас ще більше тренуватися, займати перші місця, привозити кубки зі змагань», – сказала капітан дівочої команди з волейболу Ольга Олійникова.

Нині у Тернівській ДЮСШ «Темп» – майже 400 вихованців. Після оновлення заклад зможе набрати до 800 дітей.

Новости Украины