П’ять головних новин України та світу на 19:00 30 липня


П'ять головних новин України та світу на 19:00 30 липня

Наслідки ударів дронів по Москві (Фото — УЗФ)

1. У центрі Москви пролунали вибухи. Росіяни заявили про атаку дронів – фото, відео. У центрі Москви близько 4 години ранку 30 липня пролунали вибухи. Влада РФ заявила, що місто атакувало два дрони, які нібито вдалося відбити засобам радіоелектронної боротьби, але водночас вони влучили в хмарочоси в діловому кварталі Москва-Сіті. Представник командування ЗС України Юрій Ігнат не підтвердив, але не спростував причетність України до повітряної атаки на Москву.

2. «Найгарячіша точка фронту». Росія посилила штурмові дії у Мар’їнці – ЗСУ. Росія протягом 29 липня посилила штурмові дії у Мар’їнці, розповів речник Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень. «Відзначаємо нарощування інтенсивності штурмових дій противника в Мар’їнці. Йдеться про штурмові загони «Шторм Z» із застосуванням бронегруп, особливо у напрямку Олександрівка – Мар’їнка. Безумовно, це найгарячіша точка фронту», – сказав він.

3. Зеленський відповів Ватикану: Україна – опора продовольчої безпеки, проблема у РФ. Папа римський Франциск 30 липня закликав Росію відновити Чорноморську зернову ініціативу. Президент Володимир Зеленський підтримав його заклик та зазначив, що Україна залишається опорою світової продовольчої безпеки.

4. У Пакистані вибух на політичному мітингу, повідомляють про 40 загиблих – Sky News. Близько 40 людей загинули у Пакистані від вибуху під час мітингу на околиці міста Хара. Захід проводили прихильники ісламського лідера, який очолює партію з коаліційного уряду Пакистану.

5. Моряки РФ отримали від ГУР «привітання», яке хакнуло їхні телефони – відео. Головне управління розвідки «привітало» військових моряків РФ із професійним святом – на їхні телефони надійшло відео атак на російські кораблі та вірус, який знімав конфіденційну інформацію.

Читайте також: Врятувати Балтійське море, Нове політичне бачення та Вічне життя. Найкращі історії світу

Джерело

Новости Украины