П’ять головних новин України та світу на 20:00 5 серпня


П'ять головних новин України та світу на 20:00 5 серпня

Танкер Sig (Фото: ресурс окупантів)

1. Для прориву на півдні сформовано п’ять інженерно-саперних батальйонів – ЗСУ. У Збройних Силах України для підтримки наступу на південному напрямку сформовано п’ять інженерно-саперних батальйонів, повідомив командувач Сил підтримки ЗСУ бригадний генерал Дмитро Герега (детальніше).

2. Джерело: СБУ підірвала танкер SIG, який транспортував пальне для військ Росії – відео. Вночі 5 серпня СБУ разом із Військово-морськими силами підірвали російський танкер, який транспортував пальне для окупаційних військ. Про це LIGA.net повідомило джерело в СБУ та надало відповідне відео (детальніше).

3. Україна оголосила зоною воєнної загрози акваторії шести російських портів – мапа. Воєнна загроза оголошена в акваторії російських портів – Анапа, Новоросійськ, Геленджик, Туапсе, Сочі та Тамань (детальніше).

4. У Саудівській Аравії стартували дводенні переговори про закінчення війни. У Саудівській Аравії стартував саміт у Джидді, на якому високопосадовці з приблизно 40 країн, але не з Росії, працюватимуть над розробкою ключових принципів того, як покласти край російському вторгненню в Україну (детальніше).

5. Удар «Кинджалами» та «Калібрами» по авіабазі Старокостянтинова, під Житомиром, пуск із Білорусі. Російські окупанти запустили ракети по території України. Були пуски з Чорного моря, а також летіли «Кинджали» з району Тамбова. Вперше за довгий час окупанти використали для пусків російських ракет і територію Білорусі. Вибухи лунали у Хмельницькій, Житомирській та Київській областях (детальніше).

Читайте також тексти дня:

Baldur’s Gate 3. Як вторгнення РФ вплинуло на розробку очікуваної гри року

Геймери це запам’ятають. Історія успіху, краху та відродження студії Telltale Games

Як вибирати та носити парфуми, щоб не дратувати інших. Радить парфумер

Джерело

Новости Украины