П’ята повітряна атака Києва з початку жовтня: протиповітряна оборона знешкодили усі БпЛА

Українські військовослужбовці за допомогою прожекторів шукають російські дрони в небі над Києвом, щоб застосувати до них засоби протиповітряної оборони, 9 вересня 2024 року. Суспільне Новини/Олександр Магула

Сьогодні, 11 жовтня, російські війська атакували столицю безпілотниками.

Про це повідомила у Telegram пресслужба Київської міської військової адміністрації.

"Сьогодні вночі російська армія намагалася вразити столицю України безпілотними літальним апаратами. На Київ дрони заходили з різних напрямків. Повітряна тривога у столиці тривала понад три години", — йдеться у повідомленні.

У КМВА зазначили, що сили ППО знешкодили усі російські БпЛА, які загрожували столиці. Обійшлося без руйнувань і постраждалих. Дані оперативного зведення уточнюються. Це п'ята повітряна атака Києва з початку жовтня.

Станом на 11 годину ранку 11 жовтня сили протиповітряної оборони у дев'яти областях збили 29 "шахедів", якими РФ атакувала Україну. За даними Повітряних Сил, росіяни атакували балістичною ракетою Іскандер-М (район пусків – ТОТ Криму), керованою авіаційною ракетою Х-31П (із повітряного простору над акваторією Чорного моря), 66-ма ударним БпЛА (район пусків – Курськ, РФ).

В результаті протиповітряного бою сили ППО збили 29 БпЛА у Київській, Черкаській, Вінницькій, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській, Чернігівській та Житомирській областях. 31 безпілотник локаційно втрачено у різних регіонах України, імовірно внаслідок активної протидії РЕБ. Два ударні БпЛА повернули у напрямку Росії.

Читати ще

Читати ще Повітряна тривога тривала майже 8 годин: наслідки атаки безпілотниками Київщини

Джерело

Новости Украины