Під Бахмутом бійці відтіснили ворога і жахнулись побаченого: що розповідають про контрнаступальні дії

Под Бахмутом бойцы оттеснили врага и ужаснулись увиденного: что рассказывают о контрнаступательных действиях

Українські Сили оборони відтіснили росіян поблизу Бахмута. Атаку на ворожі окопи південніше міста-фортеці провели бійці 3-ої штурмової бригади. Результат бою — більше сотні знищених окупантів, п’ятеро — полонених, наші — закріпились на нових позиціях, про повне оточення Бахмуту тепер в росіян і мови немає, йдеться в ТСН.

Випад українців був настільки злагодженим і несподіваним  для росіян, що ті просто втікали зі своїх шанців, кинувши зброю. Тепер ці позиції, які іще кілька днів тому були нулем, стали — першою лінією. “Два дні тому найближча точка була 600 метрів від нас, зараз уже стало десь кілометр, близько кілометра. Так що відсунули, нам тут попростіше стало”, — каже боєць.

Та тепер ворог намагається мстити артилерією за свою програну піхотну битву. Під ногами і на бійницях тисячі гільз від автоматів і крупнокаліберних кулеметів. Так іще донедавна доводилось зустрічати “м’ясні штурми” недруга на сусідні шанці, хлопці забезпечували прикриття побратимам. “Закінчується одна група, йде друга. На одному окопі в них 80 тіл лежало поряд, в це важко дуже повірити, але таке буває”, — додають воїни.

Зараз теж нерідко доводиться працювати, але вже не прямим боєконтактом, а — на подавлення активності недруга. “Противник видвинувся, дали нам координати, відпрацювали один короб, відстань велика, противника не видно, працюємо по азимуту і по маякам”, — додають хлопці.

Через збільшення відстані до ворога бійцям навіть ходити стало легше. Тепер не турбує снайпер, який раніше постійно тримав в напрузі. На позиціях бійці вирили собі повноцінне підземне містечко, і щодня намагаються налагодити більш-менш комфортне життя. Яке ж було їхнє здивування, коли побачили, в яких умовах жив противник. “В звичайних норах, як тварини живуть, залазять на четвереньках, я не знаю, за що можна воювати, дивні люди”, — дивуються бійці.

Ті дивні люди — будуть і надалі справно вмирати в полях Бахмутчини, бійці 3-ої штурмової дають на це фірмову гарантію. Кожен тут знає, в який бік йти, звільняти нашу землю.

https://tsn.ua/exclusive/pid-bahmutom-biyci-vidtisnili-voroga-i-zhahnulis-vid-pobachenogo-scho-rozpovidayut-pro-kontrnastupalni-diyi-2327302.html

 

 

Джерело

Новости Украины