«Під час гімну РФ не вставати»: в український ефір прорвалося російське радіо «Вести FM»

Вести FM, радіо Фото: Скриншот | Студія російської радіостанції «Вести FM»

Голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим’юк розповіла, що треба робити, якщо по радіо звучить пропаганда з Росії.

27 серпня в радіоефірі Києва зазвучала російська пропагандистська станція «Вести FM». Про це на своїй сторінці у Facebook написав головний редактор української газети «Факти» Олександр Швець.

Журналіст натрапив на «Вести FM» вночі та сподівався, що співробітники спецслужб, що перебувають на чергуванні, швидко заглушать російську радіостанцію. Однак о 6:00 Олександр Швець знову впіймав її та почув із приймача гімн Росії.

«Думаю: не може такого бути! Адже війна, армія країни-агресора руйнує наші міста, вбиває наших мирних громадян, вивозить за «поребрик» тисячі викрадених українців, у тому числі й дітей, а в Києві спокійно транслюються передачі, які виправдовують дії окупантів», — прокоментував автор. Він також закликав компететні органи відреагувати й надалі своєчасно виконувати свої обов’язки.

У коментарях на подію відреагувала голова Національної ради з телебачення та радіомовлення Ольга Герасим’юк. Вона підтвердила, що росіяни постійно намагаються вивести свої станції в український радіоефір, і часом їм вдається прорватися. Чиновниця зазначила, що в таких випадках українцям слід повідомляти владі про подібні диверсії та вказувати частоту, на якій зазвучала російська радіостанція.

«Про «спокійно транслюються» — це перебільшення. І подальші «зради» — теж. Просканували весь діапазон — ніде немає. Отже: почули — повідомили відразу, «куди належить». Під час гімну РФ не вставати», — висловилася Ольга Герасим’юк. У відповідь Олександр Швець зазначив, що державні органи мають самі відстежувати російські радіостанції, адже «в них для цього є все необхідне».

Фото: Скриншот

Раніше дослідження показало, що 25% росіян перестали дивитися телевізор через пропаганду. Згідно з результатами опитування організації «Росмир», зараз війну в Україні підтримують 55%, на 11% менше, ніж на початку вторгнення.

Нещодавно хакери запустили відеозвернення Володимира Зеленського на російському телебаченні. Президент України запевнив, що жоден окупант не зможе почуватися в безпеці на території анексованого Криму.

Новости Украины