Під час великого великоднього обміну Україна повернула 130 військовополонених

Під час великого великоднього обміну Україна повернула 130 військовополонених

Фото: t.me/Koord_shtab

У Великдень Україна повернула 130 військовополонених. Про великий обмін полоненими вранці у неділю, 16 квітня, повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

— Великий Великодній обмін полоненими. Повертаємо 130 наших людей. Він відбувався протягом останніх днів у декілька етапів, — написав Єрмак у своєму телеграм-каналі.

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими розповів, що додому повернулися 92 військовослужбовця ЗСУ, 20 тероборонців, 11 нацгвардійців, троє прикордонників, двоє представників Військово-морських сил та ще двоє — Державної спеціальної служби транспорту. 

— Усі врятовані Захисники – рядові та сержанти. Більшість з визволених воїнів захищали Україну на Бахмутському та Соледарському напрямках, а також на Запоріжжі, Херсонщині, Луганщині, — йдеться у телеграм-каналі штабу.

48 зі 130 звільнених оборонців вважались зниклими безвісти. Частина з урятованих мають поранення, контузії та втрачені кінцівки. Також звільнено з полону двох рідних братів, які воювали в районі Бахмута. Найстаршому зі звільнених оборонців виповнилося 58 років, наймолодшому – 21 рік. Колишніх військовополонених пригостили пасками.

У понеділок, 10 квітня, додому повернули 100 українців. Серед них була захисниця Маріуполя Нава. Тож за тиждень Україна повернула 230 людей.

Джерело

Новости Украины