Під Києвом російські снайпери ґвалтували чотирирічну дівчинку та її мати — Reuters


Під Києвом російські снайпери ґвалтували чотирирічну дівчинку та її мати — Reuters

Російські окупанти (Фото: ЕРА) Українська прокуратура звинуватила двох російських окупантів у зґвалтуванні чотирирічної дівчинки та її матері в Броварському районі Київської області, яка була повністю деокупована на початку квітня 2022 року. Про це повідомляє Reuters з посиланням на документи прокуратури. Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За даними слідства, 13 березня 2022 року російські окупанти увірвалися до подвір’я будинку в Броварах Київської області, де проживала молода родина.

Зазначається, що «військові побили батька чотирирічної дівчинки й змусили його, стоячи на колінах, дивитись на те, як його дружину примусово гвалтували декілька російських солдатів».

В документах, які опинилися в розпорядженні журналістів Reuters, вказано, що перед тим, як поглумитися над дитиною, один з окупантів сказав їй, що «зробить з неї жінку».


Під Києвом російські снайпери ґвалтували чотирирічну дівчинку та її мати — Reuters

Reuters повідомляє, що обидва солдати були снайперами, віком 32 і 28 років. Журналісти додали, що перший загинув, а молодший, на ім’я Євгеній Чорнокнижний, повернувся до Росії.

Водночас коли журналісти видання намагалися вийти на Чорнокнижного, слухавку нібито взяв його брат та заявив, що «Євгеній помер».

Загалом українські слідчі звинуватили у сексуалізованому насильстві 12 військовослужбовців 15 окремої мотострілецької бригади, які скоїли низку злочинів у чотирьох будинках у Броварах під час окупації у березні 2022 року.

Генеральна прокуратура України повідомляє, що розслідує понад 71 000 повідомлень про воєнні злочини, отримані після того, як Росія перекинула десятки тисяч військових через кордон.

  • 5 січня 2023 року видання The New York Times опублікувало матеріал, в якому містяться докази того, що російські командири знали про зґвалтування чи навіть заохочували до них.
  • 7 березня Євросоюз вперше запровадив санкції щодо винних у сексуальному насильстві та порушенні прав жінок, зокрема проти російських військових.

Читайте також: «Ти там баб українських ґвалтуй». Дружину окупанта оголосили у міжнародний розшук

Джерело

Новости Украины