Піде з молотка: у Києві продадуть на аукціоні ТРЦ «Магелан»

аукціон Магелан Київ Фото: mesta.com.ua | у Києві продадуть на аукціоні ТРЦ «Магелан»

Торговий центр продають разом з іншими активами МР Банку (колишній «Сбербанк», дочка російського банку), які ліквідує Фонд гарантування вкладів фізосіб.

Related video

ТРЦ «Магелан» у Києві, будівля якого знаходиться біля станції метро «Теремки», продадуть на аукціоні 12 жовтня 2022 року. Про це повідомляє Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Майбутньому покупцю ТРЦ продадуть разом з іншими активами МР Банку (колишній «Сбербанк», дочка російського банку). У вартість лота також включено права вимоги щодо двох кредитів та майновий комплекс у Хмельницькій області. Стартова ціна — 3,16 млн грн.

Збудований у 2003 році ТРЦ «Магелан» продано з дозволу Антимонопольного комітету російському «Сбербанку». Це сталося у 2017 році, коли Росія вже анексувала український Крим та вела війну на Донбасі.

Наступного дня після нового вторгнення РФ до України доньку російського «Сбербанку» в Україні ліквідували, а їхнє майно вирішили націоналізувати.

Нагадаємо, у Львові станом на вересень 2022 року працює близько 340 компаній, які безпосередньо чи опосередковано належать громадянам РФ. За словами градоначальника міста Андрія Садового, списки з інформацією про ці компанії вже передані правоохоронним органам.

Тим часом у Києві Печерський суд дозволив відновити роботу одному з найбільших ТРЦ міста — «Ocean Plaza», контрольним пакетом акцій якого володіють структури, близькі до Аркадія Ротенберга, другові російського президента Володимира Путіна.

Також Фокус писав, що у липні заарештували корпоративні права та нерухомість 11 українських підприємств, кінцевими бенефіціарами яких є російські держкорпорації «Роснефть», «Росатом» та «Газпром».

Новости Украины