Підлітки на замовлення РФ підпалювали машини ЗСУ в Ізмаїлі та Одесі

В Одесі та Ізмаїлі поліція спільно з СБУ викрили групу з чотирьох осіб, які займалися підпалом автомобілів військовослужбовців.

Серед зловмисників — 21-річний чоловік та троє підлітків віком по 16 років. Як повідомили у пресслужбах Нацполіції та СБУ, підпали були здійснені на замовлення російських спецслужб.

Зловмисники підпалили шість автомобілів у серпні та вересні 2023 року. Під час слідства було встановлено, що двоє з підлітків діяли спільно, а решта здійснювали підпали самостійно. На місцях злочинів були виявлені паливно-мастильні матеріали, які допомогли слідству вийти на підозрюваних.

Підлітки на замовлення РФ підпалювали машини ЗСУ в Ізмаїлі та Одесі

За даними правоохоронців, зловмисники шукали роботу в інтернеті та були завербовані російськими кураторами. За гроші їм запропонували підпалювати автомобілі українських військових і фіксувати це на відео. Проте обіцяної винагороди підлітки так і не отримали.

У телефонах затриманих поліція знайшла переписку з представниками спецслужб РФ та відеозаписи злочинів. Підозрюваних уже взято під варту, їм висунуто звинувачення у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та умисному підпалі майна. Тепер їм загрожує до 10 років позбавлення волі. Ведеться пошук організаторів злочинної діяльності.

Джерело

Новости Украины