Підняли на 24 метри: встановлення тризуба на щит монумента «Батьківщина-мати» перенесли (відео)

батьківщина мати, герб України, тризуб, герб батьківщина мати, щит батьківщина мати, герб СРСР Фото: Скриншот | У Києві встановили герб на монумент Батьківщина-мати

За даними ЗМІ, роботи ускладнилися через сильний вітер у столиці. Установку герба України планують продовжити завтра.

Related video

5 серпня робітники розпочали встановлення герба України на щит монумента «Батьківщина-мати». Тризуб підняли на 24 метри, після чого роботи вирішили перенести на завтра. Про це повідомляє телеканал «Ми-Україна».

За повідомленнями УНІАН, робота просувалася повільно через сильний вітер у Києві.

Як зазначили в Мінкульті, символ України має розмір 4,5 на 7,5 метра та масу 450 кілограмів. Герб виготовили зі сплаву «Азовсталі».

Тризуб на територію Національного музею історії України в Другій світовій війні доставили днем раніше, 5 серпня.

Заміна герба на монументі «Батьківщина-мати»

Нагадаємо, 1 серпня з монумента «Батьківщина-мати» демонтували герб Радянського Союзу.

Нагадаємо також, 29 липня повідомлялося, що монумент «Батьківщина-мати» в Києві перейменують на «Україну-мати». Як зазначили в Національному музеї історії України в Другій світовій війні, монумент унікальний як пам’ятка науки й техніки, зведена завдяки праці українських робітників, інженерів і вчених. Передбачається, що його перейменують до Дня Незалежності України 24 серпня.

Також експерти приблизно оцінили витрати на заміну радянського герба на щиті «Батьківщини-матері» в розмірі 36 мільйонів гривень.

Новости Украины