Підозра на коронавірус: 5 жителів Сумщини чекаєть на результати з Києва

За оперативними даними управління охорони здоров’я облдержадміністрації, з 10 випадків підозр на коронавірус, що зафіксовані в області, 5 – вірусологічно не підтверджені в лабораторії в Києві. П’ять осіб ще чекають на результат. Вони знаходяться під пильним наглядом лікарів.

Останній із випадків – в Бурині. Про хворого стало відомо сьогодні. До нього виїхала спеціальна бригада медиків швидкої допомоги, яка огляне пацієнта, і, за необхідності, буде прийнято рішення щодо його госпіталізації.

За ініціативи облдержадміністрації органи місцевого самоврядування залучені до реалізації заходів, спрямованих на унеможливлення поширення інфекції. На сьогодні з місцевих бюджетів виділено 24 мільйони гривень для захисту медичних працівників і для покращення матеріально-технічної бази закладів, що мають бути задіяні на випадок виявлення коронавірусу. З цих коштів 15 мільйонів гривень виділило місто Суми.

Як повідомили на брифінгу в облдержадміністрації, на Сумщині одна з кращих інфекційних лікарень в Україні за умовами утримання хворих, 2/3 ліжкового фонду лікарні – це боксовані відділення. Є бокси і в кожному районі. Крім того, в разі потреби до організації надання допомоги хворим з коронавірусом буде залучено майже 500 медичних працівників.

Але головне сьогодні, наголошують лікарі, профілактика захворювання на коронавірус. Тому жителі області мають дотримуватись карантинних заходів, щоб убезпечити себе та оточуючих від зараження.

Источник

Новости Украины