ПІДПРИЄМЦІ ТА ПРОМИСЛОВЦІ ЕНЕРГОДАРА ПРИДБАЛИ ДЛЯ КНП «СМСЧ» СУЧАСНІ КИСНЕВІ КОНЦЕНТРАТОРИ | Новости Энергодара

Вже другий рік поспіль Енергодар, як і вся Україна, живе та працює в умовах боротьби з коронавірусною інфекцію. COVID-19 не лише суттєво впливає на побут та плани кожного з нас, а й змушує мобілізувати всі можливі ресурси заради збереження людського життя. Сьогодні енергодарські медики як ніколи потребують потужної підтримки не тільки Національної служби здоров’я України, органів місцевого самоврядування, а й небайдужих представників бізнесу та підприємств промислового сектору.
Враховуючи стрімке поширення коронавірусної інфекції та вкрай тяжкий перебіг цієї хвороби, високий рівень смертності серед мешканців Енергодара, всі можливі дії зараз спрямовані на допомогу первинній та вторинній ланкам медицини у цій боротьбі. Восени в Енергодарі, на базі КНП «СМСЧ»,  розгорнуто одразу два шпиталі – ковідний та провізорний, де лікують людей з підтвердженим COVID-19 або підозрою на нього.
Наразі більшість пацієнтів, які потрапляють на стаціонарне лікування, а також частина тих, що лікуються амбулаторно під наглядом сімейних лікарів, є кисневозалежними. За допомогою кисневих концентраторів щоденно рятуються людські життя, адже це мобільне обладнання надає можливість неінвазивного способу насичення киснем пацієнтів з COVID-19.
В двох медичних закладах Енергодара в наявності є понад 70 кисневих концентраторів. Всі вони зараз знаходяться у постійній експлуатації, хоча час від часу потребують технічного огляду. Нещодавно КНП «СМСЧ»  отримано 10 нових двоканальних концентраторів. Але навіть цієї кількості, через постійне зростання  кисневозалежних хворих,  лікарні вже не вистачає. Тому на допомогу зараз приходять і представники сфери бізнесу Енергодара.
1 листопада КНП «СМСЧ» отримало ще 10 сучасних кисневих концентраторів, які були придбані та передані лікарні від ПАТ «Електропівденмонтаж-10» (голова правління Ігор Бурнос), ТОВ «Виробнича мережа «Дніпро» ( директор Юрій Гулівець), фізичної особи-підприємця Олександра Закітнього, ТОВ «Європа-спорт» (директор Микола Каліта), ПрАТ «Меркурій- V» (директор Микола Козаков), ТОВ «Союз підрядників атомних електростанцій «Атомтехінтерсервіс» (директор Ярослав Булат), «ТОВ «Комбінат громадського харчування АЕС» ( директор Валентина Чебикіна), ТОВ «ТМ «Славутич» (директор Лариса Литвинова).
Міський голова Дмитро Орлов та медичні працівники, які були присутні на передачі лікарні нових концентраторів, щиро подякували представникам бізнесу за  громадянську позицію та готовність долучатися до благодійних соціальних проєктів в ті часи, коли Енергодар найбільше потребує об’єднання всіх ресурсів у боротьбі з перебігом та наслідками COVID-19.

Источник

Новости Украины