Підрядника на знесення недобудови «Дворянських зібрань» на Валу оберуть на конкурсі

Вчора, 27 лютого, на засіданні 52-ї сесії Чернігівської міської ради 7-го скликання депутати підтримали питання щодо визначення відповідального управління міської ради, якому буде доручено провести організацію демонтажу недобудови на Валу. Ним стало управління ЖКГ, але з врахуванням одної правки, а саме додатково акцентували увагу на тому, що визначення та подальше залучення підрядника зі знесення «Дворянських зібрань» (за згодою виконавчої служби), відбуватиметься на конкурсній основі.

Про це повідомляє пресслужба Чернігівської міськради.

За це рішення проголосували 37 депутатів міської ради.

Раніше повідомлялось, що суд зобов’язав ТОВ «Айва» привести земельну ділянку, на якій розташована недобудова, у придатний для використання стан шляхом знесення будівництва готельно-туристичного комплексу «Дворянське зібрання». По виконанню цього рішення суду Центральним відділом ДВС у місті Чернігові відкрите виконавче провадження № 59109329. Крім того, проведені всі виконавчі дії, спрямовані на виконання рішення суду, однак у боржника відсутні активи, на які можна звернути стягнення, відсутній керівник і товариство не здійснює господарську діяльність, тому виконання рішення суду можливо лише шляхом залучення органами ДВС до проведення виконавчих дій підрядної організації.

Наразі є робочий проєкт щодо проведення відповідних підготовчих робіт для знесення цієї недобудови, який передано тому ж управлінню ЖКГ міськради.

Роботи з демонтажу цього довгобуду проводитимуться за кошти з міського бюджету у рамках виконання Програми з відзначення державних та професійних свят, ювілейних дат, заохочення за заслуги перед містом Черніговом, здійснення представницьких та інших заходів на 2019 – 2023 роки.

Источник

Новости Украины