Підсумки Паралімпіади: спортсмени з Полтавщини здобули 15 медалей

За інформацією: Суспільне Полтава.

Спортсмени, які представляли Полтавщину на Паралімпіаді. Ф.Пронін

Представники Полтавщини під час Паралімпійських Ігор 2024 здобули 15 нагород. Це медалі за перші, другі та треті місця на змаганнях.

Українська збірна під час Паралімпіади здобула 82 нагороди, із них майже половина ― у плаванні. Це сьоме загальнокомандне місце серед усіх країн. Про це стало відомо з офіційних трансляцій змагань. 15 медалей вибороли представники Полтавщини.

"Золоті" медалі спортсменів з Полтавщини на Паралімпіаді

Чотири нагороди мають параплавці з регіону. У дистанції на 100 метрів вільним стилем медаль отримав Ярослав Денисенко, у такій же дистанцій на спині ― Юрій Шенгур. У плаванні 50 метрів на спині першість здобув Денис Остапченко. Крім того, Ярослав Денисенко разом з іншими плавцями має "золото" в естафеті на 100 метрів.

Іще одну медаль здобув параатлет Олександр Яровий у дисципліні штовхання ядра.

Ярослав Денисенко. REUTERS/Jeremy Lee

"Срібні" медалі спортсменів з Полтавщини на Паралімпіаді

Дві "срібних" медалі на дистанціях 50 та 200 метрів вільним стилем має Денис Остапченко. А ще один параатлет Володимир Пономаренко здобув нагороду за штовхання ядра.

Команда з голболу, в якій шестеро спортсменів із Полтавщини, також посіла друге місце. До неї увійшли Родіон Жигалін, Василь Олійник, Федір Сидоренко, Антон Стрельчик, Олександр Топорков та Євгеній Циганенко.

Денис Остапченко. REUTERS/Andrew Couldridge

"Бронзові" медалі спортсменів з Полтавщини на Паралімпіаді

Також спортсмени з Полтавщини мають п’ять медалей за третє місце. Дві з них ― у плавця Євгенія Богодайка за брас на дистанції 100 метрів та комплексний стиль на 200 метрів. Олексій Вірченко здобув нагороду за плавання вільним стилем на 50 метрів, а Ярослав Денисенко ― за плавання на спині на 100 метрів. У естафеті комплексним стилем 4х50 метрів з іншими спортсменами медаль отримав Денис Остапченко.

Читати ще

Читати ще Вісімнадцять спортсменів із семи видів спорту представлятимуть Полтавщину на Паралімпіаді-2024

Новости Украины