Підсумки посівної на Харківщині: де засіяли найбільше полів

Цього року аграрії працюють довше через погану погоду.

Посівна у Харківській області завершена на 96%.

За даними обласної військової адміністрації, аграрії засіяли 614 000 га із запланованих 634 000. Довгий час цієї весни вони не могли розпочати роботи через дощі. 

Найбільше полів засіяли у Богодухівському районі (майже 120 тис. га), незважаючи навіть на те, що у деякі громади на півночі знаходились під обстрілами. Фермери Лозівського та Красноградського районів засіяли майже по 80 тис. га. Серед культур найпопулярніший на Харківщині — соняшник, він займає більше половини посівних площ. На другому місці — ярова пшениця (264,3 тис. га), сіяли також сою (23,4 тис. га).

Проводити посівну цього року допомагають міжнародні партнери. Від Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) гуманітарне насіння отримали 870 господарств області. Фермерам передавали насіння ячменю, гороху, кукурудзи та соняшнику. За Програмою USAID з аграрного та сільського розвитку фермери отримали добрива для ярих і озимих культур та насіння соняшнику. Приватним господарствам теж допомагали: 5 тисяч чоловік отримали картоплю для посадки, 2,2 тисячі — насіння овочів.

В Харківській області тривають роботи з розмінування  сільгоспугідь. Обстежено майже 15,8 тис. га, розміновано 5,2 га. Більше 570 тис. га посівних площ області не будуть засіяні цього року через замінування окупантами. 

Джерело

Новости Украины