Підсумки року: головні втрати Дніпра-2021

У Дніпрі підбили підсумки 2021 року. Традиційно згадуємо не лише про хороше, а й людей, які покинули цей світ.

Відкритий розповідає про найбільш обговорювані втрати 2021 року.

Лев Корбан

Підсумки року: головні втрати Дніпра-2021

Генадій Корбан з сином

Син голови Громадської ради при міськраді Дніпра, бізнесмена Геннадія Корбана. Увечері 5 січня у передмісті Дніпра, селищі Новоолександрівка, сталася автокатастрофа. Двоє школярів – 16-річний Лев Корбан та його однокласниця Юлія каталися на баггі. За попередньою версією, водій не впорався з керуванням, машина перекинулася і впала в річку Мокра Сура. Обидва підлітки загинули. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 286 КК України – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами.

Жан Мельников

Підсумки року: головні втрати Дніпра-2021

Жан Мельников

Почав свій театральний шлях у 1952 році. За свою творчу біографію заслужив безліч нагород та звань. Народний актор СРСР. Почесний громадянин Дніпра, член-кореспондент Національної академії мистецтв України. Серед зіграних ролей: «Світ дому твоєму» — Тев’є, «Потрібен брехун» — Теофілос Ферекіс, «Занадто одружений таксист» — Бакстер, «Трагедія за королем» — Король Лір… і ще понад 150 спектаклів, у яких він брав участь як актор та режисер. Помер 2 травня.

Людмила Вершиніна

Підсумки року: головні втрати Дніпра-2021

Людмила Вершиніна

Почала свій театральний шлях у 1955 році. Довгі роки працювала у Театрі драми та комедії. Зіграла десятки ролей у кіно та театрі. За свою творчу біографію заслужила безліч нагород та звань. Найзначнішими серед них є: Орден «Знак пошани» та Орден «Трудового Червоного Прапора», Почесний громадянин Дніпра. Померла 19 травня.

Олександр Галенчик

Підсумки року: головні втрати Дніпра-2021

Олександр Галенчик

Навчався у Національній юридичній академії імені Ярослава Мудрого. На Дніпропетровщині наприкінці 1980-х років уперше створили 6-те Управління МВС. Його завданням була боротьба з організованою злочинністю. Олександр Галенчик із перших днів працював у спецпідрозділі, створював законодавчу базу для органів МВС уже незалежної України. Керував Управлінням боротьби з організованою злочинністю у Дніпропетровській області. Останнім часом голова профспілки атестованих працівників поліції. Потонув у річці Орель 1 липня.

Дар’я Гречіщева

Підсумки року: головні втрати Дніпра-2021

Дар’я Гречіщева

Народилася 13 жовтня 1985 року у Нікополі. Закінчила Національний гірничий університет та Національний університет цивільного захисту України. Працювала начальників відділу зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС у Дніпропетровській області з 2015 року. Була волонтером Червоного Хреста. 15 вересня, близько 9-ї ранку, на проспекті Богдана Хмельницького вибухнув автомобіль, в якому в цей момент перебували Дар’я Гречіщева та інструктор з домедичної допомоги та вибухотехнічної безпеки громадської організації «Український легіон» Олексій Кавлак. Обидва загинули.

Володимир Павлов

Підсумки року: головні втрати Дніпра-2021

Народився 1941 року в Туркменії в сім’ї медиків. Працював за фахом лікар-травматолог, нейрохірург на «Криворіжсталі». Більшість життя Володимир Павлов присвятив роботі в лікарні імені Мечникова. Він із невеликими перервами був головою медзакладу з 1972-го до 2011 року, його змінив Сергій Риженко. Три роки – з 1992 по 1995 – Павлов очолював обласне управління охорони здоров’я. На зорі незалежності України був народним депутатом 1 скликання.

Іван Шулик

Підсумки року: головні втрати Дніпра-2021

Іван Шулик

Театральний працівник активно займався політикою з кінця 1980-х років. Відомий тим, що у 1991 році був першим, хто підняв синьо-жовтий прапор (тоді ще не державний) у Дніпрі. Голодував під стінами міськради на знак протесту проти радянської тоталітарної системи. Очолював обласні організації Народного Руху України та Української народної партії. Кілька разів балотувався до Верховної Ради. Після Помаранчевої революції якийсь час очолював управління культури Дніпропетровської облдержадміністрації. Помер 28 жовтня.

2022 року Іван Шулику планують присвоїти звання Почесний громадянин Дніпра.

Також в Україні широко обговорювали загибель міського голови Кривого Рогу (Дніпропетровська область) Костянтина Павлова. 15 серпня у селі Вільне під Кривим Рогом, знайшли його тіло в калюжі крові, поряд лежав мисливський карабін МКМ. Труп Павлова знайшов знайомий загиблого на порозі веранди, що на вулиці Українській. Костянтин Павлов був народним депутатом 7-го та 8-го скликань, членом депутатської фракції ОПЗЖ. 2020 року його обрали мером Кривого Рогу. Через короткий час померли двоє братів Павлова.

Підсумки року: головні втрати Дніпра-2021

Костянтин Павлов

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ НОВИНИ ДНІПРА: Підсумки року: найкурйозніші новини 2021-го.

Джерело

Новости Украины