«Після поранення вкорочення кінцівки на 6 сантиметрів»: історія морського піхотинця з Вінниччини

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Історія морського піхотинця з Вінниччини. Олег Поліщук

Півтора року після поранення відновлюється 33-річний морський піхотинець Олег Поліщук з Вінниччини. У чоловіка пошкоджені дві ноги. Свою історію оборонець розповів Суспільному.

Пішов на службу у перші дні повномасштабного вторгнення

Історія морського піхотинця з Вінниччини. Олег Поліщук

"24 лютого ми пішли у військкомат, спочатку нас оформили в роту охорони, але ми прийшли воювати, давати опір. Організувались, попросились через тиждень, щоб нас перевели в бойову бригаду. І нам знайшли місце в 35-бригаді морської піхоти.

Спочатку переїхали в Миколаївську область, проходили злагодження, а потім до штурмових дій на Херсонському напрямку. Тоді ворог стягнув всі сили на Херсон, і нам було там дуже не солодко".

"Нас накрило градами"

"Була зведена рота батальйону з кожних груп, штурмова, я зі своєї роти був старшим. Заїхали, на переправі нас накрило двома пакетами градів, ми розвернулись, перегрупувались, пройшли переправу, зайняли свою лінію, рухались по ній вперед, посували ворога, вони боялись з нами в стрілецький бій вступати. Насипали добре".

"Все прилетіло по ногах"

Історія морського піхотинця з Вінниччини. Олег Поліщук

"Пробув я на нулі 9 діб, отримав три контузії, нас поміняли з іншої ради. Коли ми відійшли на ротацію, на 3 км там мені й прилетіло. Ми готували місця для дислокації, я нарізав перекриття бліндажі. Був обстріл, я думав, що це танк, але потім хлопці обдивились і виявилось що це касетний боєприпас, я встиг заплигнути в свою "льошку", але я не перекрив щілину і уламки залетіли, я скрутився, і все прилетіло по ногах. Пошкодило дві ноги, пошкодило стегно, ліву ногу зламало, розкришило мене доволі сильно".

"Без побратимів нічого б не вийшло"

Історія морського піхотинця з Вінниччини. Олег Поліщук

"Без побратимів нічого б не вийшло. Вони мене евакуювали, я їм дуже вдячний, я розумію, що не дарма я на них розраховував. Вони поперетягували ноги, повезли на переправу, і далі як у фільмі — вони мене несли на руках через річку, потім привезли мене у польовий шпиталь. Коли я перевівся з Одеси в Вінницю зняли апарат, поставили біос — стрижень в середину. В мене вкорочення кінцівки на 6 см, але моя історія лікування не завершена — ще мають лами кістку, і розтягувати її".

"Хочеться повернутися до побратимів"

Історія морського піхотинця з Вінниччини. Олег Поліщук

"Хотілося б повернутися, штурмовика з мене вже не вийде, але на безпілотні авіаційні комплекси, я б зміг ще так працювати. Якщо я відновлюся, і війна ще буде, повернуся. Найбільше морально важко, бо я з дитинства звик до активного способу, постійно займався спортом, я себе позиціонував воїном з самого дитинства. Важко було найбільше, коли я 3 місяці лежав не міг навіть на бік перевернутись, дивився як мумія в стелю, тоді було дуже важко".

Про "Ігри Нескорених"

"Повертається жага до життя. Бачив це в очах учасників. Спорт він дуже гарно впливає на відновлення, на реалізацію. Основна ідея ігор — зовсім не про спорт і змагання, більше про реалізацію, спілкування, соціум, з такими людьми набагато легше. Коли ти входиш в цей режим ти забуваєш, що щось болить, що ти якийсь неповноцінний.

Для себе показав нормальні результати, з лука навіть дуже непогані, бо вибив 286 з 300 можливих. Одну вісімку, 9 і 12. Це доволі не поганий результат за два тижні тренувань. Хочу надалі купити лук, велосипед і займатись цим надалі. Мені дуже сподобалось, буду продовжувати цим займатись".

Підписуйтеся на новини Суспільне Вінниця у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube

Новости Украины