Питання реконструкції школи №7 зрушено з місця — Новости Бердянска

23 листопада у виконавчому комітеті під керівництвом в.о. міського голови Олександра Свідло відбулася спільна нарада за участі усіх сторін, задіяних у реалізації у нашому місті проєктів за кошти Європейського інвестиційного банку — реконструкції ЗОШ №7 та будівництва нового навчального приміщення гімназії №1 “Надія” зі спортивною залою.

Питання реконструкції школи №7 зрушено з місця

У засіданні також взяли участь депутати міської ради Віктор Цуканов, Володимир Безверхий та Андрій Андрієнко. На початку зустрічі Олександр Свідло відзначив, усі сторони зібралися, щоб обмінялися думками та баченням подальшого розвитку ситуації, конструктивно обговорити питання, знайти порозуміння та прийняти відповідні подальші рішення.

Свидло Александр

Те, що на сьогодні по 7-й школі — це сором. Це великий мінус усім сторонам, які беруть участь у цьому процесі. І найбільше, що заручниками цього сорому, цієї роботи чи її відсутності, є діти, мешканці міста, у яких чаша терпіння вже на межі. Вони приходили сюди у день сесії, звернулися із заявою в поліцію. Ми розуміємо, що так далі продовжуватися не може, — наголосив Олександр Свідло.

На нараді говорили про те, що генеральний підрядник отримав у травні авансову передплату, але ще досі не закрив акти по виконаним роботам, через що був арештований його рахунок у казначействі. Як пояснила генеральний директор ТОВ “Герц” Ганна Жадан, це сталося через недобросовісних будівельників, з якимм вже розірвано договір та укладено з новою організацію.

ремонт ООШ7

В.о. міського голови відзначив, що депутати міської ради, розуміючи у якому стані зараз об’єкт, на останній сесії виділили 200 тис грн на виконання поточних робіт не в рамках проєкту, а щоб не зруйнувалася будівля школи через припинені роботи. Він також поцікавився у генерального підрядника, наскільки для них школа №7 у пріоритеті?

— Конструктивного діалогу та порозуміння у цьому проблемному питанні вдалося досягти у результаті спільної наради, яку провів в.о. міського голови Олександр Свідло за участі усіх сторін. До сьогоднішнього дня у мене було величезне бажання 7 школу не будувати в принципі. Я писала лист на цю тему, що я хочу розірвати договір. Якщо ми конструктивно будемо спілкуватися із замовником зокрема, то цей об’єкт для мене пріоритетний, він мені важливий та потрібний, — сказала генеральний директор ТОВ “Герц” Ганна Жадан. Вона також подякувала за допомогу у вирішенні непорозумінь з казначейством, які не вирішувалися кілька місяців та зупиняли процес. А також підтвердила готовність залучати до робіт місцеві будівельні організації, зокрема ТОВ «ОН ЛАЙН АЗОВ-ЮГ». І на підтвердження домовленостей та конструктивну після наради цій організації були перераховані перші авансові кошти і вже сьогодні ремонтні бригади приступили до роботи.

ремонт оош7

На нараді була озвучена і ще одна проблема. Бюджетні процеси нового фінансового року довготривалі і черговий транш коштів від ЄІБ надійде не раніше квітня. Олександр Свідло поцікавився у генерального підрядника, чи достатньо в них оборотних коштів, щоб з нового року не зупиняти ремонтні роботи в очікуванні фінансування.

Свидло Александр

Якщо у вас є фінансові труднощі, ви набрали багато проєктів, і наш об’єкт не пріоритетний для вас, то нам краще про це дізнатися на початку грудня. Ми закриваємо форми виконаних робіт, потиснемо один одному руки, розірвемо договір цивілізовано та далі підемо самі. Тому що я не впевнений, що нас зрозуміють люди, якщо знову все зупинеться до травня, а ми з вами будемо тут спілкуватися та щось розповідати, — наголосив Олександр Свідло.

Генеральний директор ТОВ “Герц” Ганна Жадан до 10 грудня повідомить про фінансові можливості фірми на наступний рік та подасть необхідну документацію. Після чого буде прийнято рішення про подальшу роботу у 2022 році чи розірвання договору. Сьогодні підприємство закриває акти виконаних робіт за проплачений аванс, а також повинно надати узгоджений з технаглядом перелік робіт з графіком їх виконання на найближчі два тижні.

собрание

Як відзначив керівник залученої місцевої будівельної організації ТОВ «ОН ЛАЙН АЗОВ-ЮГ» Владислав Андрєєв, на найближчі два тижні у школі №7 заплановані робити з підсилення конструкцій, завершення заміни каналізації, паралельно буде розглядатися питання ремонту покрівлі та заміни вікон. Далі, в залежності від погодних умов, у планах робити утеплення фасаду.

Свидло Александр

Я радий, що підрядник почув наш рішучий намір добудувати школу і те, що ми готові робити це різними, навіть не популярними, способами, та зробив кроки на зустріч. Зі свого боку міська влада запевняє, що зробить все можливе, щоб не давати приводу зупиняти будівництво, — наголосив в.о. міського голови Олександр Свідло.

Узгоджений перелік робіт з обсягами та графіками буде затверджено і по гімназії №1 “Надія”.

Фото зі школи Марини Мініної.

Источник

Новости Украины