Півтора року виходу з «Азовсталі». У Хмельницькому родичі полонених військових провели акцію підтримки

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Мати Тетяна розповідає про своїх синів, 19 листопада 2023. Фото: Суспільне Хмельницький.

Старший син Тетяни – 26-річний Богдан загинув у квітні 2022 році при обороні Маріуполя. Його тіло жінка і досі не має змоги повернути додому. Молодший 25-річний Олег – у полоні. 18 місяців не має жодної звістки від нього, каже його мати.

"Це повна тиша. В якому вони стані, яке їх психологічно-моральне і фізичне здоров’я, в яких вони умовах утримуються – ми не знаємо. Жодна гуманітарна світова організація не має можливості до них під’їхати. Ми закликаємо всіх докласти максимум зусиль для обміну військовополонених", — додає Тетяна.

Востаннє спілкувалась із своїм 21-річним сином Юрієм, бійцем полку "Азов" його мати Світлана 23 квітня 2022 року.

Світлана чекає свого сина з полону, 19 листопада 2023. Фото: Суспільне Хмельницький.

"Протягом 16-20 травня 2022 року, коли була проведена евакуація з "Азовсталі" на непідконтрольну Україні територію в Оленівку, ми 20 травня на відео побачили вихід саме нашого сина в полон. Їм спочатку обіцяли три-чотири місяці полону. Але на сьогоднішній день вони вже півтора року перебувають там", — говорить Світлана.

"Не треба нам казати "Тримайтеся", ми і так тримаємось, бо мусимо. Ми просимо вас – робіть щось", — зізнається дружина військовополоненого Олександра.

Подібні акції родичі проводитимуть у Хмельницькому доти, доки їхні рідні не повернуться з полону.

Новости Украины