По вул. Охтирській у Сумах запровадили двосторонній рух без дозвільних документів

На вулиці Охтирській у Сумах рух транспорту став двостороннім два тижні тому. Документів про таке немає. Раніше вулиця була односторонньою, повідомляє Суспільне.

Марина Левченко – водійка з 9-тирічним стажем, їздить цією вулицею два-три рази на тиждень – на Хіммістечку в неї живе бабуся.

«Знак я побачила два тижні тому. Я приїздила до бабусі. Коли від’їжджала від будинку, звернула увагу, як дорожні служби чіпляють знак. Такої інформації на новинних сайтах міста і соцмережах я не побачила, і було б дуже добре, якби зробили відповідну розмітку на дорозі. Я сподіваюсь, що всі водії в курсі, що напрямок руху змінився, і тепер тут двосторонній рух, тому що дещо переживаю, коли повертаю з вулиці Харківської, що хтось вилетить мені назустріч», — розповідає Марина.

На вулиці встановили два дорожні знаки, які дозволяють рухатись нею двома напрямками. За законом, аби їх повісити, має бути дозвіл.

«До нас з погодженням щодо змін в організації дорожнього руху ніхто не звертався. Управлінням патрульної поліції направлений лист на міського голову, в якому ми просимо його ініціювати питання щодо прийняття відповідного рішення виконавчими органами Сумської міської ради по зміні в організації дорожнього руху на вулиці Охтирській та погодити дане питання з органами Національної поліції», — прокоментував ситуацію речник патрульної поліції Сумщини Олег Сологуб.

Чому на цей знак немає документів, та чи будуть, і коли, кореспонденти Суспільного ще дізнаються. А 6 квітня під час апаратної наради у міській раді директор КП «Шляхрембуд» Олександр Вегера сказав так: «Це питання ми узгодили з поліцією, а що стосується переводу на двосторонній рух, то проєкту, як такого, нема сенсу затверджувати. Було знято всього лише два знаки: «в’їзд заборонено» та «односторонній рух». Й на двох знаках наклеїли «поворот ліворуч» і «поворот праворуч» по смугах руху.

Источник

Новости Украины