Поблизу Святогірська поліція ексгумувала тіла літнього чоловіка та неповнолітньої дівчини

Мешканці села Тетянівка загинули влітку 2022 року під час артилерійського обстрілу з окупованої території. Тіла загиблих направлені на експертизу, після якої відбудеться перепоховання. 

Тетянівка майже пів року перебувала на лінії бойових дій. З травня до вересня 2022 року сусіднє місто Святогірськ було захоплено військами рф, обстріли з протилежного боку річки Сіверський Донець тривали майже щодня по кілька годин. Місцеві мешканці розповідають, що майже увесь час проводили в підвалах, виходячи на вулицю лише у хвилини затишшя.

На початку липня в селі залишалось близько 40 мешканців. Вдень один з них, 82-річний чоловік, знепритомнів на городі. На допомогу йому поспішили сусіди, серед яких була жінка з 15-річною донькою. Раптом за декілька метрів від них розірвався снаряд – дівчинка загинула на місці, а її мати отримала поранення.

Днями до Тетянівки прибули слідчі поліції Слов’янська, які разом із представниками пошукового загону «Плацдарм» провели ексгумацію. Тіла дитини та літнього чоловіка були вилучені та доставлені для проведення судово-медичної експертизи. Після всіх необхідних процедур загиблі будуть належним чином перепоховані.

Відділом поліції №4 (Слов’янськ) Краматорського РУП Донецької області дані внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Джерело

Новости Украины