Почалася виплата коштів державної допомоги в межах програми «єПідтримка»

Перші виплати 6500 грн «єПідтримки» розпочалися відучора. Наразі їх отримали майже 500 тисяч українців. Про це повідомили в Міністерстві цифрової трансформації.

Як інформують в Мінцифри, від запуску послуги надійшло майже 4 млн заявок на «єПідтримку». Програма розрахована на людей із населених пунктів, де ведуться активні бойові дії.

У Міністерстві нагадали, як отримати 6500 грн єПідтримки:

  • відкрийте спеціальну картку в одному з банків-партнерів, якщо у вас досі її немає;
  • зайдіть у Дію та натисніть «Послуги» – «єПідтримка» – «Отримати допомогу».

Як наголошують у Мінцифри, кошти можна витрачати без обмежень і навіть знімати в банкоматах або переказувати на інші картки.

Зверніть увагу: сповіщення про зарахування коштів єПідтримки ви отримаєте від вашого банку. Воно не містить жодних посилань, а лише текстову інформацію.

Якщо отримаєте SMS-повідомлення від сторонніх відправників із проханням перейти за посиланням для отримання «єПідтримки» — не відкривайте його. Це чергове інтернет-шахрайство.

Нагадаємо, що 6500 грн «єПідртимки» зможуть отримати наймані працівники, за яких сплачується ЄСВ, а також  ФОП усіх груп. Виплата спрямована, щоб підтримати населення у тих областях, де ведуться найактивніші бойові дії. Також це підтримає ФОПів, які не можуть забезпечувати себе через початок війни.

У програмі беруть участь усі банки, які підключені до єПідтримки: Monobank, Альфа-банк, ПриватБанк, А-Банк, Ощадбанк, Укргазбанк, Raiffeisen BANK, Восток банк, IdeaBank, izibank, ПУМБ.

Запорізька область входить до складу регіонів, де працює ця послуга.

Джерело: прес-служба Міністерства цифрової інформації

 

Відділ комунікацій Запорізької обласної ради

 

 

Источник

Новости Украины