«Податки на тимчасово окупованих територіях», – спільний вебінар ДПС та Ради бізнес-омбудсмена

Особливості сплати податків на тимчасово окупованих територіях обговорювали учасники чергового вебінару ДПС та Ради бізнес-омбудсмена.

Спікери поінформували про законодавче врегулювання підстав щодо підтвердження можливості чи неможливості виконання платником податків обов’язків, визначених у підпункті 69.1 пункту 69 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України.

Так, наказом Міністерства фінансів України від 29.07.2022 № 225 визначено порядок підтвердження можливості чи неможливості виконання платником своїх податкових зобовʼязань, а також перелік документів, які можуть подати платники для такого підтвердження. Учасникам вебінару, зокрема, було розʼяснено, як скористатися цим механізмом, та акцентовано увагу на окремих моментах при поданні відповідних заяв.

Під час заходу також було розглянуто питання щодо передбачених законодавством пільг з плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, для платників з тимчасово окупованих територій.

Важливість та актуальність теми вебінару засвідчила значна кількість запитань від учасників. Представники ДПС надали відповіді на запитання платників, які надходили до чату під час заходу, розглянувши конкретні приклади та ситуації.

«Ми закликаємо платників брати участь у подібних вебінарах, нам важливо чути, які теми для них актуальні. Всі питання, які до нас надходять під час таких заходів, обовʼязково опрацьовуються і надаються відповіді. Це додає результивності таким зустрічам та водночас зменшує кількість скарг з боку платників», – зазначила директор Департаменту оподаткування юридичних осіб ДПС Тетяна Гречана. 

   

Источник

Новости Украины