Подоляк розповів, як швидше закінчити війну

Подоляк рассказал, как быстрее закончить войну

Надалі в українсько-російській війні усе відбуватиметься виключно за сценарієм Генштабу ЗСУ, бо сьогодні ініціатива на боці України. Про це у четвер, 28 вересня, заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю 24 Каналу.

У той же час, він визнав, що Україні не вистачає певного інструменту для об'ємної реалізації цієї ініціативи та підкреслив, що важливу роль має відіграти Крим.

Радник вказав, що росіяни говорять про те, що будуватимуть залізничні колії для того, щоб із Ростовської області підвозити щось напряму в Запорізьку чи Донецьку області. За його словами, величезного обсягу ресурси окупанти підвозити не можуть з інших напрямків, окрім Кримського півострова.

"Крим — це велика логістична та складська інфраструктура. Там сотні складів різного рівня, тренувальних майданчиків і місць, де можна підвести резерв, провести певні ротації, злагодження тощо. Там величезні склади з паливом, снарядами, та дійсно велика кількість літаків. Це все треба знищувати. Тому що якщо ми це знищуємо, тоді суттєво падає спроможність російської армії чинити опір на тих чи інших напрямках", — зауважив він.

Подоляк зазначив, що тиск на півострів Крим збільшуватиметься.

"Тому що для нас важливо і відігнати залишки Чорноморського флоту з акваторії Криму, і відкрити небо, і знищити логістику, щоб зменшити постачання ресурсу і резерву ворога на передній край на 30 — 40%", — додав він.

https://ua.korrespondent.net/ukraine/4627467-podoliak-rozpoviv-yak-shvydshe-zakinchyty-viinu

Джерело

Новости Украины