Поисковики проведут толоку по восстановлению укрепления времен Второй мировой войны

В следующую субботу, 13 ноября в Каменке ОО «Поиск-Днепр» и ОО «Восточный Вал» планируют провести толоку по восстановлению недавно исследованных укреплений времен Второй мировой войны. В перспективе, возможно, будет создан уникальный туристический и краеведческо-исторический объект. Об этом сообщается в группе «Історія Старожитньої Кам’янки» в Фейсбуке.

— Своєрідний open-space музей під відкритим небом, — отмечается в сообщении. — Атмосферне місце для відпочинку, вивчення історії та патріотичного виховання на прикладі захисників нашого краю від різних загарбників.

Порядок денний:

1) спільними зусиллями треба буде відновити окоп. Скоріше за все, використавши, лозу та інші підхожі матеріали для скріплення та захисту стінок. Таким чином, ми збережемо досліджену частину укріплень, з перспективою розширення площі археологічних досліджень наступного року.

2) після буде можливість побачити та пощупати солдатів-реконструкторів Вермахту та Червоної Армії. Також дослідники розкажуть про події, які тут розгорталися в 1941 році. І все це під запах польової каші з прекрасним краєвидом! П’ємо чай та насолоджуємося спілкуванням.

З собою взяти засоби гігієни, посуд (бажано не одноразовий пластиковий, щоб не смітити), термоси, стільці, пилки, сокири, плоскогубці та гарний настрій.

По часу та місцю збору сповістимо згодом, ще узгоджуємо. Слідкуйте за новинами.

Метки: поисковики, Толока

Новости Украины