Покровський та Курахівський напрямки залишаються найгарячішими — Генштаб

Військовий роти вогневої підтримки «Чорний Лебідь» веде вогонь з автоматичного гранатомета по ворожій піхоті, Часів Яр, Донеччина, липень 2024 року. Суспільне Новини

На фронті протягом минулої доби зафіксовано 183 бойові зіткнення. Покровський та Курахівський напрямки залишаються найгарячішими.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у своєму зведенні станом на 8 годину ранку 8 вересня.

За уточненою інформацією, за минулу добу росіяни завдали по позиціях українських підрозділів та населених пунктах чотири ракетні удари із застосуванням чотирьох ракет, а також 93 авіаудари, скинувши 128 КАБів, та 1548 ударів дронами-камікадзе. Крім цього, здійснили 4579 обстрілів, з них 121 — із реактивних систем залпового вогню.

Військо РФ завдало авіаударів у районах населених пунктів, зокрема Харків, Тимофіївка, Козача Лопань, Мала Данилівка, Алісівка, Кругляківка та Ківшарівка Харківської області; Стельмахівка Луганської області; Часів Яр, Дружба, Торецьк, Олександропіль, Клебан-Бик, Вугледар та Водяне Донецької області; Новоандріївка на Запоріжжі; Урожайне, Берислав, Тягинка та Токарівка Херсонської області.

6 вересня авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали ударів по двох російських пунктах управління та по десяти районах зосередження особового складу Росії.

Яка ситуація на фронті

На Харківському напрямку відбулися три бойові зіткнення. Бої точилися в районі населеного пункту Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку росіяни 18 разів атакували позиції ЗСУ, зосередившись в районах Синьківки, Лозової, Стельмахівки, Петропавлівки, Глушківки та Андріївки.

На Лиманському напрямку українські військові відбивали 27 російських атак неподалік Чернещини, Невського, Лозової, Торського, Макіївки та Діброви.

На Сіверському напрямку відбили вісім штурмів, поблизу Спірного, Верхньокам’янського та Виїмки.

На Краматорському напрямку відбили вісім штурмів противника в районах Часового Яру, Андріївки та Кліщіївки Донецької області.

На Торецькому напрямку росіяни атакували українські позиції десять разів неподалік населених пунктів Торецьк, Неліпівка та Суха Балка.

На Покровському напрямку українські захисники відбили 44 російські штурми в районах населених пунктів Новогродівка, Михайлівка, Гродівка, Зеленого Поля, Воздвиженки, Новотроїцького, Миролюбівки та Селідового Донецької області.

На Курахівському напрямку росіяни намагались 47 разів прорвати оборону українських військових. Сили оборони продовжують стримувати росіян в районах населених пунктів Костянтинівка, Красногорівка, Галицинівка, Українськ та Георгіївка.

На Времівському напрямку військо РФ сім разів наступало у бік Водяного та Вугледара.

На Придніпровському напрямку українські військові зупинили 11 спроб РФ просуватись на рубежі, зайняті ЗСУ.

На Гуляйпільському та Оріхівському напрямках тривають перманентні обстріли цивільної інфраструктури та позицій ЗСУ, із застосуванням авіації.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями лишаються російські військові, Росія обстрілює населені пункти з території РФ та проводить диверсійно-розвідувальну діяльність.

Новости Украины