Polestar 2 дебютував з новим мотором та збільшеною батареєю

Шведський автовиробник Polestar провів рестайлінг та модернізацію своєї моделі Polestar 2, сховавши важливі технічні інновації під новим дизайном. Нова версія здатна подолати від 483 до 635 км.

Про це повідомляє пресслужба виробника. Оновлений Polestar 2 отримав нові мотори, як у версії із заднім приводом, так і в топовому з повним приводом, а також більш ефективну батарею. Модель у європейській специфікації може подолати 635 км за циклом WLTP, а американська повнопривідна версія може проїхати близько 483 км за циклом EPA.

Зовні новинка відрізняється іншим дизайном передньої частини кузова, в яку вбудовані рецептори систем безпеки (ADAS). Також автомобіль отримав покращений інтер’єр, розширений пакет систем ADAS, а також бездротовою зарядкою телефонів у стандартній комплектації.

2024 Polestar 2 отримав нову батарею місткістю 82 кВтг від CATL, яка підтримує зарядку на швидкісних станціях потужністю 205 кВт. Європейські покупці також зможуть замовити версію з одним електромотором та батареєю від LG Chem місткістю 69 кВтг. Така версія може подолати 518 км за циклом WLTP.

У США версія з новою батареєю на 82 кВтг буде доступна в комбінації з одним електромотором або двома двигунами. Порівняно з колишньою моделлю, запас ходу зріс на 48 км. Більш потужна версія з двома електромоторами та колишньою батареєю на 78 кВтг тепер може проїхати до 435 км, що на 34 км більше завдяки покращеному силовому агрегату.

Ще однією відмінністю новинки стали двигуни. Базова версія отримала задній привод замість переднього. Електромотор та інвертор з карбіду кремнію розвиває потужність 220 кВт (299 к.с.) та має крутний момент 490 Нм. Мотор став потужнішим на 50 кВт (68 к.с.) та додав до 160 Нм моменту в порівнянні з колишньою передньопривідною версією. В результаті на розгін від 0 до 100 км/год новинці потрібно 6,2 секунди, що на 1,2 с швидше.

У повнопривідної версії сумарна потужність силового агрегату досягає 422 л. (+13 к.с.), а момент, що крутить, – 740 Нм (+80 Нм). З таким арсеналом розгін до сотні займає 4,5 с.

Для тих, хто хоче більше потужності як опція, пропонується пакет Performance Pack, який дозволяє збільшити віддачу до 476 к.с. (350 кВт). Така версія може розганятись від 0 до 100 км/год за 4,2 с. Крім великої потужності Performance Pack увійшли гальма Brembo, унікальні 20-дюймові ковані диски та підвіска Öhlins.

2024 Polestar 2 вже доступний до замовлення на європейському ринку, а перші екземпляри оновленої моделі очікуються у третьому кварталі цього року. Вартість стартує з позначки 50 190 євро за стандартну задньопривідну версію. Топова версія з двома моторами, повним приводом і пакетом Performance Pack коштуватиме 64690 євро.

Як повідомляв раніше OBOZREVATEL, компанія Polestar представила конкурента Tesla Model X.

Джерело

Новости Украины