Поліцейські провели інформаційно-профілактичний захід щодо протидії домашньому насильству для ліцеїстів Лиману

Правоохоронці вчили дітей розрізняти види насильства в сім’ї, розповіли про відповідальність за вчинення даного діяння, обговорили алгоритм дій для жертв або свідків даних порушень.

Інспектори ювенальної превенції в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» організували учням Лиманського ліцею № 2 пізнавальний захід. Спочатку поліцейські розповіли про поняття насильства в родині, а потім разом з дітьми обговорили дану тему. До заходу долучився практичний психолог соціальної служби Лиманської міської ради Андрій Бобров.

Правоохоронці запропонували виконати творче завдання та написали на стікерах свої побажання уявному «хлопцю Микиті» який потерпає від жорстокості в родині. Діти отримали пам’ятки із порадами про те, як уникнути насильства.

Минулого місяця у Лимані був зафіксований випадок звернення на лінію «102» від неповнолітньої. 16-річна дівчина просила допомоги у правоохоронців та повідомляла, що батько застосовує відносно неї психологічне насильство. Ювенальні поліцейські провели профілактичну бесіду із чоловіком, склали адміністративний протокол та виписали тимчасовий заборонний припис на 10 діб щодо спілкування з донькою.

Усього з початку року в Краматорському районі зафіксовано 79 фактів звернення дітей до кол-центру поліції з приводу домашнього насильства. Кожен випадок розбирався індивідуально та вживались всі заходи впливу відносно кривдників.

Джерело

Новости Украины