Поліцейські викрили одесита у нахабному шахрайстві

Викрили та задокументували протиправну діяльність одесита слідчі відділення поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 спільно із співробітниками управління карного розшуку ГУНП в Одеській області.

Правоохоронці встановили, що чоловік в одній із популярних соціальних мереж у різних групах з оголошеннями розміщував інформацію про продаж раків по 600 гривень за кілограм. Фото «товару» він завантажив чуже, з Інтернету, а номер телефону для зворотного зв’язку з ним вказав власний.

Двоє громадян, жінка та чоловік, замовили раків на 2000 та 3000 гривень, але «продавець» висунув умову: відправить їх тільки після внесення повної передоплати на його картку. Довірливі покупці перерахували гроші, а зловмисник, отримавши їх, перестав виходити на зв’язок.

Не дочекавшись замовлення, потерпілі звернулися в поліцію.

«Ми встановили особу правопорушника та вилучили у нього мобільні телефони й банківську картку, що підтверджують протиправність його дій. Зібравши достатню кількість доказів, ми під процесуальним керівництвом Малиновської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 та ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України, а саме у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, зокрема вчиненому повторно. Згідно з чинним законодавством, чоловіку загрожує штраф від 51000 до 68000 гривень або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років. Слідство триває», — повідомила слідча територіального підрозділу поліції Альбіна Барнас.

Шановні громадяни, під час покупок в інтернет-мережі перераховуйте кошти за товар тільки перевіреним продавцям, в інших випадках оплачуйте його після отримання і перевірки на пошті.

Якщо ви чи ваші знайомі все ж таки стали жертвою шахраїв, телефонуйте на спецлінію «102» або звертайтеся до найближчого підрозділу поліції.

Джерело

Новости Украины