Поліцейські перевіряли спортивні клуби щодо дотримання карантинних заходів | Новости Энергодара

В середмісті Запоріжжя співробітники Запорізького районного управління поліції вибірково провели інспектування роботи суб’єктів господарювання, які проводять діяльність у сфері обслуговування з метою перевірки дотримання протиепідемічних заходів.  

Під перевірку правоохоронців потрапив відомий спортивний комплекс міста. Правоохоронці  перевірили  не лише дотримання протиепідемічних норм, а й наявність ковід-сертифікатів у персоналу та відвідувачів закладу.

Порушень правоохоронці не виявили. Вони подякували всім громадянами, документи яких були належним чином оформлені, за їхню активну та свідому громадянську позицію.

Працівники поліції звертаються до мешканців та гостей нашої області  з проханням дотримуватися встановлених правил та наголошують, що при виявленні грубих ігнорувань встановленими обмеженнями  поліцейські складають протоколи за ст. 44-3 “Порушення правил щодо карантину людей” Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Порушення відповідної статті тягне за собою відповідальність у вигляді штрафу. Для громадян це від 17 000 до 34 000 гривень, для посадових осіб – від 34 000 до 170 000 гривень. Ігнорування норми щодо наявності захисної маски передбачає штраф від 170 грн до 255 гривень.

Так, учора у Запорізькій області поліцейські виявили 149 порушень карантинних норм. Складено 17  адмінпротоколів за недотримання протиепідемічних заходів та винесено 132 постанови через перебування осіб у громадських місцях без засобів індивідуального захисту.

Перевірки дотримання вимог «червоної» зони мобільними групами тривають.

 

Источник

Новости Украины