Поліція Донеччини закликає вірян не утворювати великих скупчень біля храмів у Великдень

Про це повідомив начальник поліції Донецької області Руслан Осипенко під час спільного брифінгу з начальником Донецької ОВА Павлом Кириленком. Святкові богослужіння відбудуться у 121 культовій споруді. Доступ до храмів буде відкритий весь час за винятком комендантської години й сигналів повітряної тривоги. Для забезпечення публічної безпеки залучено максимальну кількість поліцейських.

Російські війська б’ють по релігійним спорудам — наразі на Донеччині зруйновано 30 церков. Тому поліція докладає зусиль для того, аби в умовах війни люди могли відзначити свято у відносній безпеці.

Керівник обласної поліції Руслан Осипенко повідомив, що через загрозу ворожих обстрілів поліцейські вживають заходів щодо недопущення великих скупчень людей. Нічні богослужіння відбуватимуться за зачиненими дверима за участю лише священників і осіб, які мешкають на території храмів. Загальний доступ до культових споруд буде дозволено після закінчення комендантської години та освячення проходитимуть орієнтовно з 5-ї години ранку.

До охорони публічного порядку та безпеки буде залучено понад 500 поліцейських разом з працівниками ДСНС, СБУ, ДФТГ, військової служби правопорядку. Вибухотехніки та кінологи обстежать храми на відсутність вибухонебезпечних предметів.

«Для безпеки вірян сформовано додаткові екіпажі, залучено 10 груп парамедиків і 5 загонів «Білий Янгол». У постійній готовності перебувають підрозділи спецпризначення. Для належної взаємодії та координації роботи між обласною військовою адміністрацією, підрозділами поліції, іншими службами та своєчасного реагування на можливі зміни в оперативній обстановці розгорнуто Ситуаційний центр», — зазначив Руслан Осипенко.

Правоохоронці закликали мешканців Донеччини з розумінням поставитися до вказаних заходів безпеки, які вживаються для збереження їхнього життя й здоров’я.

Джерело

Новости Украины