Поліція розшукує псевдобанкіра, який спустошив банківський рахунок жителя Сум

Представившись працівником служби безпеку банку, невідомий зловмисник випитав у 35-річного чоловіка всю конфіденційну інформацію по його банківській картці, після чого зняв з рахунку 17 тисяч гривень. Поліцейські відкрили кримінальне провадження і встановлюють особу афериста.

За словами потерпілого, так званий «банківський працівник» був дуже переконливий у своїх словах; страхав тим, що саме в цю хвилину невідомі намагаються зняти з його банківського рахунку готівку і пропонував в режимі он-лайн убезпечити накопичення, провівши кілька простих операцій. Врешті-решт, сумчанин повірив співрозмовнику, і повідомив йому деяку інформацію по банківській карті.

А за півгодини після розмови, перевіривши баланс рахунку, виявив зникнення 17 тисяч гривень. Тож чоловіку нічого не залишалось іншого, як звернутися за допомогою до поліції.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство» та розпочали пошуки шахрая.

Поліцейські вкотре попереджають громадян: жоден справжній банківський працівник не буде вирішувати подібні питання у телефонному режимі. Якщо вам дзвонять начебто з банку і під різними приводами намагаються дізнатися дані вашої картки – негайно кладіть слухавку. Так діють тільки шахраї. Громадяни самі, без сторонньої допомоги, можуть перевірити стан свого рахунку в оператора того банку, де обслуговуються. Для цього необхідно звернутися на безкоштовну «гарячу» телефонну лінію, номер якої розміщений на зворотньому боці будь-якої банківської картки.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Источник

Новости Украины