Полковника Олександра Павлика призначили новим очільником 105-го прикордонного загону на Чернігівщині

За інформацією: Суспільне Чернігів.

Полковник Олександр Павлик — очільник 105-го прикордонного загону на Чернігівщині. Держприкордонслужба

Полковника Олександра Павлика призначили новим керівником 105-го прикордонного загону імені князя Володимира Великого на Чернігівщині.

Про це повідомляє "Північний кордон. Держприкордонслужба" на своїй Facebook-сторінці з посиланням на наказ голови ДПСУ.

Як йдеться у повідомленні, Павлик народився у Вінниці. У 2002 році він прийняв військову присягу на вірність народу України. У 2006 році закінчив Національну академію ДПСУ імені Богдана Хмельницького, здобувши знання і навички офіцера. У 2018 році здобув магістерський рівень вищої освіти за напрямком "Охорона та захист державного кордону".

Офіцерську кар'єру розпочав у прикордонних підрозділах Західного регіонального управління. Згодом обіймав керівні посади різних рівнів у Східному, Західному та Південному регіональних управліннях ДПСУ. На початку повномасштабного вторгнення та активних бойових дій у Чернігівської області обіймав посаду начальника штабу 105-прикордонного загону.

До призначення керівником Чернігівського прикордонного загону, Олександр Павлик обіймав посаду начальника Бердянського прикордонного загону, який наразі виконує бойові завдання на Запорізькому напрямку.

Нагадаємо, що до цього очільником 105-го прикордонного загону імені князя Володимира Великого з Чернігівщини був полковник Роман Кігівчак, якого на цю посаду призначили в кінці грудня 2023 року. Він народився у Львівській області. У 2001 році закінчив Національну академію Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. У 2010 році отримав магістерський рівень вищої освіти за напрямком "Охорона та захист державного кордону". Офіцерську кар’єру розпочав у прикордонних підрозділах Південного регіонального управління.Надалі, обіймав керівні посади різних рівнів у Східному, Західному, Північному, Азово-Чорноморському, Донецько-Луганського та Південному регіональних управліннях Державної прикордонної служби України.

Читати ще

Читати ще «Зараз в мене інша суспільна роль і театр тут буде зайвим»: актор Чернігівського драмтеатру про службу в армії

Новости Украины