Польща закуповує десятки радарів, щоб захиститися від російських ракет та літаків


Польща закуповує десятки радарів, щоб захиститися від російських ракет та літаків

РЛС BYSTRA (Фото: Міноборони Польщі)

Польща уклала контракт вартістю понад 1 млрд злотих на виробництво 22 мобільних радіолокаційних станцій BYSTRA, аби «захистити себе від Росії». Про це повідомив міністр оборони країни Маріуш Блащак, передає PAP.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Він заявив, що нові станції будуть створені для управління зенітними ракетно-артилерійськими комплексами PILICA+, серед іншого, для прикриття польських систем протиповітряної оборони Patriot. 

За його словами, Польща зміцнює свою армію для того, щоб на країну «не наважився напасти кремлівський правитель», маючи на увазі російського диктатора Володимира Путіна.

Міністр оборони також зазначив, що перші РЛС будуть на озброєнні у польської армії у 2023 році.

«Радіолокаційна станція BYSTRA з радіусом дії 80 кілометрів призначена для виявлення і позначення цілей у зенітних комплексах малої дальності, які використовуються для прикриття тактичних бойових угруповань від засобів повітряного нападу», – написало силове відомство Польщі у Twitter.

  • 12 березня 2023 року прем’єр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що його країні потрібна сильна армія як гарант стримування.
  • 17 березня Блащак закликав добровольців вступати до лав польської армії.
  • 28 березня Моравецький відреагував на заяву Путіна щодо розміщення ядерної зброї на території Білорусі. Він пригрозив Лукашенку санкціями.

Читайте також: Завод боєприпасів у Польщі значно збільшить виробництво. Для України – Моравецький

Джерело

Новости Украины