Помер адвокат Геннадія Кернеса

Олександр Гунченко багато років був захисником колишнього мера Харкова у судах.

Олександру Гунченку нещодавно виповнилося 52 роки.

Шостого листопада помер Олександр Гунченко. Про це повідомляють друзі Гунченка та Рада адвокатів Харківської області.

«Обірвалося життя талановитого адвоката, без перебільшення справжнього майстра своєї справи, чуйної та доброї людини, чоловіка та батька, кандидата юридичних наук, заступника голови Ради адвокатів Харківської області Гунченка Олександра Вадимовича.          За своє життя він досяг чималих результатів у правозастосовчій та науковій діяльності, за що Олександр Вадимович був справедливо оцінений безліччю нагород та відзнак», — повідомили в Раді.

Востаннє Олександр Гунченко виходив на зв’язок у соцмережах наприкінці вересня. Йому було 52 роки.

Олександр Гунченко представляв інтереси Геннадія Кернеса у багатьох судових процесах, зокрема в Полтаві, де багато років йшов суд над п’ятим мером Харкова та його охоронцями. Уже після смерті Кернеса, у січні 2021 року, Олександр Гунченко подав заяву в інтересах дітей Кернеса про посмертну реабілітацію батька.

Київський районний суд Полтави задовольнив право родичів п’ятого мера Харкова Геннадія Кернеса про продовження розгляду звинувачення для його реабілітації.

Нагадаємо, справу Геннадія Кернеса почали розглядати у 2015 році. Як писав UA-NEWS.in.ua, 2 березня 2015 року міському голові Харкова Геннадію Кернесу та двом його охоронцям повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України. Їх звинувачують у викраденні, тортурах та загрозі вбивством двом активістам Євромайдану — Сергію Ряполову і Олександру Кутяніну.

У серпні 2018 року суддя Полтавського суду Антонов вирішив закрити справу через багаторазові неявки прокурорів. Суд дійшов висновку, що прокурори відмовились від звинувачень.

31 січня 2020 року Апеляційний суд Полтави ухвалив рішення повернути справу за звинуваченням Кернеса до суду першої інстанції — Київський райсуд Полтави. Таке рішення було ухвалено через півтора року розгляду апеляції постраждалих та їхнього адвоката. Перше засідання у Київському райсуді Полтави відбулося 29 січня.

Джерело

Новости Украины