Понад 100 вагнерівців рушили у бік Сувальського коридору – Моравецький


Понад 100 вагнерівців рушили у бік Сувальського коридору – Моравецький

Матеуш Моравецький (Фото: Канцелярія прем’єра Польщі)

Понад 100 найманців терористичного угруповання Вагнера попрямували у бік Сувальського коридору. Про це повідомив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, передає у Twitter його канцелярія.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Майже два роки ми маємо справу з постійним нападом на польський кордон – лише цього року було 16 000 спроб незаконного перетину», – сказав Морацекий.

Він зазначив, що ситуація погіршується.

«Тепер ситуація стає ще небезпечнішою – понад 100 найманців групи Вагнера рушили у бік Сувальського перешийка. Це, безумовно, крок до подальшого гібридного нападу на польську територію», – наголосив прем’єр Польщі.

ДОВІДКА. Сувальський перешийок – сухопутний коридор, який поєднує Литву та Польщу. На південь від нього знаходиться Білорусь, на північ – Калінінградська область РФ.


Понад 100 вагнерівців рушили у бік Сувальського коридору – Моравецький

Читайте також: Не всі вагнерівці будуть інструкторами в Білорусі, частина «нервуватиме» Польщу – ГУР

  • Увечері 23 червня 2023 року ватажок Вагнера Пригожин оголосив «похід» на Москву. До цього він заявив, що штаби вагнерівців нібито обстріляли війська РФ. Увечері наступного дня він домовився з владою РФ та відвів війська.
  • Прессекретар Путіна повідомив, що Пригожин поїде до Білорусі. Лукашенко сказав, що терористи групи Вагнера навчатимуть білоруську армію.
  • 15 липня прикордонники підтвердили, що бойовики групи Вагнера прибули до Білорусі. Найманці перебувають у таборах за сотні кілометрів від кордону з Україною. Також вони навчатимуть білоруських спецназівців.
  • 29 липня повідомлялося, що Польща та Литва розглядають можливість повністю закрити кордон із Білоруссю через можливі провокації терористів групи Вагнера.

Читайте також: Вагнеровці в Білорусі. Американські сили у Польщі – найкраще, що стримує Росію – Блащак

Джерело

Новости Украины