Понад 2,5 роки полону: у Чернігові рідні нацгвардійців з ЧАЕС продовжують чекати своїх синів та чоловіків додому

За інформацією: Суспільне Чернігів.

Олена Скуратовська. Суспільне Чернігів

Жінка каже, відтоді, як її чоловік ніс службу на Чорнобильській АЕС 24 лютого 2022 року, не отримувала від нього жодної звістки.

"Майже нічого, тільки від обміняних. Від хлопців, які разом були десь в камері. Стан у хлопців дуже тяжкий у всіх, вони всі ледь тримаються", — говорить Олена Скуратовська.

Тамара Адруг разом з чоловіком чекають з полону на свого сина Сергія. Від нього, говорить Тамара, отримала лише один лист — у серпні 2022 року.

"Там було написано лише два слова: «Жив. Здоров». Все. Потім зовсім нічого ми не знали. І ось нарешті в 2024 році від звільнених ми почули, що наш син був разом з ними в одній камері".

Тамара Адруг. Суспільне Чернігів

Тамара каже, в червні 2024 року син перебував в Білгородській області:

"Наших хлопчиків готували на обмін, їх довезли до кордорну. Але з якоїсь причини їх повернули назад і зараз на сьогоднішній день ми не знаємо, де знаходиться наш син".

Антоніна Іващенко чекає на повернення з полону свого чоловіка. Жінка розповідає, пише йому листи, але він їх не отримує.

"Хлопці чекають на наші листи. Ми пишемо листи їм через МКЧХМКЧХ — Міжнародний комітет Червоного Хреста., але ми не знаємо, чому їм ті листи не віддають. Я писала листи, але чоловік жодного мого листа не отримав. За ці роки був один лист: «Жив. Здоров». І в кінці листопада був дзвінок від нього. Розмовляли по відеозвязку. Хлопці зморені, втомлені", — говорить Антоніна Іващенко.

Антоніна Іващенко. Суспільне Чернігів

Ветеран "Сєвєр" прийшов на акцію, аби підтримати родичів полонених:

"Це мій прямий обов’язок. Як за моїх побратимів, так і за усіх інших — бути тут. Я впевнений, що мій обов'язок, як ветерана, як громадянина цієї країни, долучатись до акцій, підтримувати свою націю, свій народ, своїх побратимів".

«Сєвєр». Суспільне Чернігів

Нагадаємо, 13 та 14 вересня Україна повернула додому з російського полону 152 полонених, серед яких двох нацгвардійців, що перебували на ЧАЕС. За словами матері одного з них Ірини Кигим, на сьогодні у полоні залишається 76 захисників ЧАЕС.

Читати ще

Читати ще Не відкладають телефон, моляться і шукають своїх у списках: історії людей, які чекають рідних з полону

Новости Украины