Понад 25 тисяч українців отримали допомогу за програмою «єПідтримка» помилково

Понад 25 тисяч українців отримали допомогу за програмою "єПідтримка" помилково

Фото: facebook.com/sergey.marchenko.54

Міністерство фінансів провело перевірку, в ході якої виявило 25 524 українців, які помилково отримали допомогу за програмою «еПідтримка». Громадяни виявились працівниками бюджетних установ. Про це заявив голова відомства Сергій Марченко в інтерв’ю УНІАН.

— Мінфіном було проведено верифікацію Реєстру одержувачів допомоги в рамках програми «еПідтримка» за період з 7 по 31 березня 2022 року, який містить інформацію про майже 4,8 млн одержувачів такої допомоги. І було виявлено 25 тисяч 524 особи, які є працівниками бюджетних установ та не мали права на отримання відповідної допомоги, — повідомив Марченко.

За його словами, із виплачених помилково коштів державі вдалося повернути 12 мільйонів гривень. Частину з них було повернуто банками.

— Станом на 11 липня на небюджетний рахунок Мінекономіки повернуто кошти у сумі близько 12 млн гривень, з них: майже 9 млн гривень – фізичними особами за результатами вжитих заходів щодо повернення коштів за результатами проведеної верифікації державних виплат, а майже 3 млн грн – кошти повернуто уповноваженими банками, як невикористану одноразову матеріальну допомогу в рамках програми «еПідпримка», — підкреслив він.

На початку березня Кабмін ухвалив рішення про виплату допомоги у розмірі 6500 гривень українцям, які втратили роботу через війну в Україні. Допомога надавалась громадянам за програмою «еПідпримка». Водночас, оформити допомогу від держави не можна, якщо громадянин є бюджетним працівником. За даними Мінфіну, помилково отримали виплати 25 524 особи. Таким чином, сума збитків для держави становить понад 165 мільйонів гривень.

Джерело

Новости Украины