Поради професіоналів щодо встановлення систем відеоспостереження

Система відеоспостереження – це, безперечно, найефективніший спосіб забезпечити високий рівень безпеки на об’єкті. Але обладнання буде ефективним у тому випадку, якщо буде проведено правильне встановлення відповідно до всіх норм і правил. Ідеально замовити монтаж у професіоналів, перейшовши на посилання: https://controlmaster.com.ua/videonablyudenie/. Але все ж таки, розглянемо найбільш основні поради від професіоналів, які допоможуть провести монтаж спостереження.

Основні поради від професіоналів з монтажу відеоспостереження

Вибір кабелю

Необхідно враховувати, що обладнання для відеоспостереження повинно бути якісно підключене за допомогою спеціально призначених кабелів. Для аналогового обладнання потрібний коаксіальний кабель. При цьому слід розуміти, що перетин повинен відповідати довжині траси кабелю, наприклад, при підключенні на відстані не більше 450 метрів, використовується коаксіальний кабель RG-6. А для підключення IP-відеоспостереження застосовується «вита пара».

Живлення системи

Забезпечити правильно живлення системи відеоспостереження можна за допомогою провідників «кручена пара», яка живить усі пристрої системи спостереження. Якщо немає можливості змінити довжину кабелю, тоді орієнтуйтеся на переріз – це підвищить ефективність роботи системи.

Вибір відповідного об’єктива камери

Необхідно, щоб камера відеоспостереження була укомплектована об’єктивом, який оптимально працює з відповідною матрицею, наприклад 1/3 або 1/4 дюйма. Тільки в цьому випадку можна бути впевненим, що користувач отримає якісну картинку на дисплеї під час трансляції.

Підбір правильного фокусування камери

Щоб забезпечити тотальний контроль об’єкта, необхідно вибрати фокусну відстань камери відеоспостереження. Так само можна бути впевненим, що буде можливість пізнати об’єкт на певній відстані. Якщо необхідна реєстрація руху на великій території, що охороняється, тоді достатньо моделі з об’єктивом від 2,8 мм з кутом огляду до 90 градусів, а якщо потрібно впізнавати рухомі об’єкти, вибирайте об’єктив з великим кут огляду. У деяких випадках зручним рішенням буде варіофокальний об’єктив.

Сумісність обладнання

Якщо ви вирішили встановити систему відеоспостереження, необхідно переконатися, що все обладнання ідеально сумісне між собою. Якщо немає спеціальних навичок, рекомендується вибирати комплект відеоспостереження або довірити вибір професіоналам. Устаткування з протоколом ONVIF все сумісне між собою.

Контролюйте довжину кабелю

При підключенні системи відеоспостереження мережного типу необхідно орієнтуватися на довжину мережі. Коли підключається «кручена пара» 5 категорії, необхідно щоб довжина кабелю не перевищувала 100 метрів. Інакше потрібно прокладати оптоволоконний кабель.

Перевірка рівня сигналу

У кожному випадку необхідно перевіряти за допомогою осцилографа з ТВ-перемиканням, що дозволить визначити замкнуті, розірвані, спотворені відеосигнали.

Якщо все це враховувати, можна гарантовано побудувати максимально надійну та ефективну систему відеоспостереження, яка гарантуватиме стабільну та ефективну роботу.

Новости Украины