Поранений під час обстрілу Харкова хлопчик помер

Окупанти вдарили ракетами по Слобідському району Харкова.

Постраждали 18 людей.

Внаслідок ракетного обстрілу російськими окупантами зранку 18 серпня Слобідського району Харкова загинуло троє людей, у тому числі 11-річний хлопчик. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

За інформацією Харківської обласної прокуратури, ще 18 людей отримали поранення. Серед них — 13-річний хлопчик та дівчинка.

«Дві ракети потрапили по приміщенню трамвайного депо. Пошкоджено ремонтний цех та гуртожиток, які стояли впритул один до одного, — розповіли у прокуратурі. — Гуртожиток частково зруйновано. Станом на цей час тривають рятувальні роботи, дані по постраждалим оновлюються».

Крім того, ще одна ракета влучила у нежитлову будівлю у Слобідському районі. Вона повністю зруйнована.

Також був обстріляний Холодногірський район. Ракету випустили по будинку культури. Після обстрілу будівля зайнялася на площі 4200 квадратних метрів. Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни).

За фактами обстрілів Слобідського району Харкова та міста Краснограда, де загинуло подружжя та постраждала їхня 12-річна донька й ще двоє мешканців, відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством) Кримінального кодексу України.

Як повідомили в Офісі генерального прокурора України, станом на ранок 18 серпня у Харківській області через війну постраждали 200 дітей. Харківщина входить до переліку регіонів із найбільшою кількістю постраждалих через війну дітей. До цього переліку входять:

  • Донецька область — 376 постраждалих дітей
  • Харківська область — 200 постраждалих дітей
  • Київська область — 116 постраждалих дітей
  • Чернігівська область — 68 постраждалих дітей
  • Луганська область — 61 постраждала дитина
  • Миколаївська область — 60 постраждалих дітей
  • Херсонська область — 55 постраждалих дітей
  • Запорізька область — 40 постраждалих дітей.

Нагадаємо, за добу окупанти випустили по області понад вісім ракет — одна влучила ввечері 17 серпня у гуртожиток на Салтівці (семеро загиблих, 17 поранених, у тому числі 11-річна дитина), ще вісім ракет були випущені зранку 18 серпня з Бєлгорода (влучання у Холодногірському та Салтівському районах, у гуртожиток у Слобідському районі.

Джерело

Новости Украины