Породи собак, які найкраще товаришують з дітьми

Рано чи пізно батьки стикаються з несподіваним бажанням дитини завести чотирилапого улюбленця, причому найчастіше вибір малечі падає саме на собаку. Рішення втілити таку мрію повинно бути добре обдуманим та зважений, а особливу увагу у цьому питанні слід приділити вибору породи, щоб взаємодія з дитиною була комфортною для обох. 

Мопс

 

Маленький мопс цілком підійде для всієї родини та буде комфортно почувати себе у квартирі. Така порода сподобається дітям, які полюбляють спокійну домашню атмосферу. Ще один безперечний плюс такої породи — це її низька активність, а отже довго гуляти не має необхідності. Щодо стосунків з дітьми, то мопс виглядає чи не ідеальним кандидатом на роль вірного товариша, щоправда, фахівці радять соціалізувати його змалечку, адже у більш зрілому віці на заваді цьому цілком може стати впертий характер собаки. Мопс — це справжня зірка серед собак, адже є постійним героєм улюблених мультфільмів, ігор та передач через свою впізнавану колоритну зовнішність. Наприклад, однією з останніх помітних появ цієї породи став відомий слот The Dog House, в який можна безкоштовно пограти на ElSlot.

Англійський бульдог

 

Ця порода вважається гарним вибором на роль сімейного улюбленця, адже відрізняється своєю дружелюбністю та в цілому полюбляє увагу оточення. Зазвичай бульдоги відомі своєю лінивістю та навіть схильність до повноти, а ще про них кажуть, що дресувати їх буває нелегко через їх своєрідну лінь та впертість. До того ж майбутнім власникам бульдогів слід бути готовими ще до однієї їх особливості — через будову черепа бульдоги відрізняються доволі гучним храпом та сопінням. 

 

Бігль

 

А це ще одна зірка телеекранів та улюбленець малечі. Представники даної породи вважаються дуже комунікабельними та рухливими, а з дітьми особливо ласкаві. Біглі обожнюють бігати та гратися, але при цьому є досить спокійними, тож дитині точно не доведеться з ними сумувати. Не слід забувати про мисливське минуле цієї породи, тому на прогулянках слід бути готовим, що бігль може стрімко кинутися за пробігаючою кішкою чи голубом. В цілому ж цю породу заведено описувати трьома характеристиками:

  • Любов до дітей;
  • Активність;
  • Інтелект та здатність до навчання.

Цікаво, що відношення до незнайомої людини у собак цієї породи не є ворожим чи агресивним, але часто залежить від ставлення до неї господаря.

Німецька вівчарка

 

Досить неочевидним вибором у цьому умовному рейтингу може стати німецька вівчарка, проте саме ця порода вважається однією з найдружелюбніших та розумних собак стосовно усіх членів родини. Єдине — зазвичай вівчаркам необхідно чимало простору, тож часто вони вважаються не найкращим вибором для невеликих квартир. При правильному вихованні цієї породи вівчарка стає справжнім вірним другом, який ніколи не завдасть шкоди дитині. До того ж ці собаки чудово товаришують і з іншими домашніми улюбленцями.

Джерело

Новости Украины