Пошкоджені кілька будинків та близько 20 авто: у Києві долають наслідки нічної дронової атаки РФ

Наслідки атаки безпілотників РФ у Печерському районі столиці, Київ, 26 вересня 2024 р. Суспільне Новини/Влада Колодій

У Києві внаслідок нічної атаки безпілотників РФ пошкоджені вікна в чотирьох житлових будинках та близько 20 автомобілів, припаркованих поруч. У Печерському районі столиці уламки дрона перебили газову трубу на фасаді п'ятиповерхового житлового будинку, спричинивши пожежу. Постраждали двоє людей. Наслідки обстрілу усувають комунальні служби.

Про це з місця події повідомляє кореспондентка Суспільного.

Унаслідок падіння уламків російського БпЛА на першому поверсі 5-поверхівки у Печерському районі сталася розгерметизація газової труби з подальшим горінням. Пожежу ліквідували.

Будинок, де сталося займання газової труби через атаку російських БпЛА, Київ, 26 вересня 2024 р. Суспільне Новини/Влада Колодій

Як повідомили в КМДА, ремонтні бригади відновлюють газопровід. Також на місці працюють екстрені служби. Інформація щодо завданої шкоди з'ясовується.

Наслідки атаки безпілотників РФ у Печерському районі столиці, Київ, 26 вересня 2024 р. Суспільне Новини/Влада Колодій

Анна — мешканка сусіднього будинку, де вибухнула газова труба, у момент падіння дронових уламків була на кухні своєї квартири. Її вікна якраз навпроти 5-поверхівки, де загорівся газ.

Жінка розповіла Суспільному, що почула вибух близько шостої години ранку. Від вибухової хвилі жінка впала на підлогу і на деякий час знепритомніла. Коли підвелася, побачила кров і відчула біль у голові. З її вікна було видно полум'я на стіні сусіднього будинку. Вогняний стовп піднімався з другого до останнього поверху.

"Всю цю бачила трагедію, як все на другому поверсі (горіло — ред). Переді мною вогонь", — згадує жінка.

За словами очевидиці, одразу потому приїхали рятувальники, які перекрили дорогу на час гасіння пожежі.

Комунальні служби усувають наслідки дронової атаки, Київ, 26 вересня 2024 р. Суспільне Новини/Влада Колодій

На місці падіння уламків працюють також поліцейські, які збирають докази чергового воєнного злочину РФ.

Наслідки атаки безпілотників РФ у Печерському районі столиці, Київ, 26 вересня 2024 р. Національна поліція України

Унаслідок атаки російських безпілотників на столицю двоє людей постраждали: чоловік отримав поранення, у його дитини гостра реакція на стрес. Про це повідомляє поліція Києва в Telegram.

Комунальники закривають розбиті вікна у багатоповерхівках плівкою.

Наслідки атаки безпілотників РФ у Печерському районі столиці, Київ, 26 вересня 2024 р. Суспільне Новини/Влада Колодій

Розбиті вікна у багатоквартирному будинку після атаки безпілотників РФ у Печерському районі столиці, Київ, 26 вересня 2024 р. Суспільне Новини/Влада Колодій

Уламки скла біля багатоповерхівки, Київ, 26 вересня 2024 р. Суспільне Новини/Влада Колодій

Надія та Олександр показали свою квартиру в будинку, де загорілась газова труба. В одній із кімнат відвалився шматок штукатурки на стелі, вилетіло скло, на стінах у квартирі з'явились тріщини. Господарі не постраждали, бо спали в іншій кімнаті.

Тріщини в одній із квартир киян після падіння уламків російського безпілотника, Київ, 26 вересня 2024 р. Суспільне Новини/Влада Колодій

Як розповіла пані Надія, мешканці сусідніх квартир з початком пожежі на газовій трубі вийшли в під'їзд, щоб подивитися, що трапилося. Люди почали дзвонити пожежникам.

"Просто ніхто мабуть не думав, що таке може з тобою трапитися. Одне діло — телевізор, інформація, а друге — коли це трапляється…" — каже співрозмовниця. "Слава Богу, що всі живі, що будинок не зруйнувався, як бувають у інших… Будемо зараз прибирати, наводити порядок і все буде добре", — додає пані Надія.

Комунальники закривають плівкою вибиті вікна після падіння уламків збитих російських дронів, Київ, 26 вересня 2024 р. Суспільне Новини/Влада Колодій

Раніше в КМВА повідомляли, що в ніч на 26 вересня війська РФ запустили в напрямку Києва понад півтора десятка ударних безпілотників. Сили ППО працювали 5 годин і знищили близько десятка дронів.

У Київській області через падіння уламків російських БпЛА у трьох районах зайнялася трава та лісова підстилка. Пожежі локалізували. Пошкоджені вікна в одній із квартир, постраждала 66-річна мешканка оселі.

У ніч проти 26 вересня сили протиповітряної оборони збили 4 керовані авіаційні ракети та 66 "шахедів", якими військо РФ атакувало Україну. ППО працювала у понад десяти областях.

Новина доповнюється…

Джерело

Новости Украины