Поширеність гіпергідрозу та його лікування

Найчастіше гіпергідроз виникає в людей молодого віку, але наразі хвороба стала доволі поширеною. Статистика свідчить, що від захворювання страждають від 2 до 3 % населення. Щоб зрозуміти, в чому точна причина порушення функціональності потових залоз, необхідно звернутися в клініку Оксфорд Медікал. Тут здійснюється якісне лікування гіпергідрозу після ретельного обстеження.

Підвищена пітливість: норма або відхилення?

Тваринам і людям треба зігрівати та охолоджувати свої організми, але роблять вони це в різні способи. Людині властива пітливість із метою охолодження тіла. Це нормальна природна реакція. Проте за умов деяких порушень у роботі потових залоз може виникнути гіпергідроз — підвищена пітливість без видимих на це причин чи зволоження певних частин тіла.

Показаннями до лікування гіпергідрозу є:

  • пітливість за нормальної температури, під час сну та у стані спокою;
  • виділення надмірної кількості поту, зокрема протягом тривалого часу;
  • пітливість лише на окремих ділянках тіла;
  • повторення перелічених нападів пітливості частіше, ніж один раз, упродовж 7 днів.

Антиперспіранти — розповсюджений варіант для пригнічення проблеми, але краще звернутися до фахівців, які призначать результативне лікування.

Методика лікування

Ефективне лікування полягає у введенні нейротоксину типу А, який впливає на роботу організму в такий спосіб:

  1. Молекули нейротоксину зв’язуються з рецепторами волокон нервів.
  2. Далі гальмується вивільнення медіаторів.
  3. Зрештою рецептори потових залоз блокуються.

За такого лікування рецептори потових залоз припиняють реагувати на сигнали, які зазвичай стимулюють у пацієнта потовиділення.

Зазначена методика вважається дієвою — її ефект може тривати понад пів року та навіть більше. Спочатку проявляється ефект процедури, який триває кілька годин, а тоді він посилюється впродовж двох тижнів із подальшою нормалізацією потовиділення.

Сьогодні можливе ефективне лікування гіпергідрозу без застосування медикаментів і хірургічного втручання завдяки сучасній методиці в Оксфорд Медікал.

Новости Украины